Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Працівники хабів цифрової освіти пройдуть навчання для посилення своїх компетенцій

Дата: 25.10.2022 14:10
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

Київ, 26 жовтня 2022 року в Україні стартувала онлайн-підготовка тренерів регіональних тренінгових центрів для бібліотекарів, що працюють у кожній області. Упродовж тижня тренери дізнаються більше про послуги Хабу цифрової освіти, нормативні документи, що регламентують роботу, необхідні компетентності бібліотекаря – координатора хабу та вимоги до облаштування хабу у бібліотеці.

Після закінчення онлайн-навчання тренери організують сесії для бібліотекарів – координаторів  Хабів цифрової освіти по всій країні, де навчаться ще ефективніше допомагати громадянам набувати цифрові навички. Тренінг став першою з низки активностей, запланованих в рамках реалізації проєкту ВГО Українська бібліотечна асоціація, що виконується за грантової підтримки від Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні та Уряду Швеції. 

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань Євроінтеграції Валерія Іонан привітала учасників та учасниць з початком навчання та наголосила, що бібліотеки – один з ключових фокусів проєкту Дія.Цифрова освіта у роботі над підвищенням цифрової грамотності українців.

До початку повномасштабної війни по усій країні працювали більше ніж 6 200 Хабів цифрової освіти, більшість з яких були створені на базі бібліотек. Відтак, цей тренінг є важливим для продовження роботи над підвищенням цифрових навичок громадян, оскільки сприятиме підготовці тренерів для бібліотек – Хабів цифрової освіти, зазначила вона, і подякувала експертам Української бібліотечної асоціації та ПРООН і Швеції за підтримку.

«Ви не просто навчаєте надавати послуги громадянам, ви допомагаєте втілювати в життя нашу велику мету – спрощення життя людей через створення цифрових сервісів», – сказала Валерія Іонан.

Керівник «Проєкту підтримки Дія» Володимир Брусіловський підкреслив, що цифрова грамотність є однією з головних передумов для того, аби люди могли користуватися цифровими послугами. Саме тому ПРООН у  стратегічному партнерстві зі Швецією продовжить підтримувати розвиток цієї сфери.

«Ми вважаємо, що наші активності, пов’язані із підтримкою розробки цифрових послуг, можуть бути корисними лише тоді, коли користувачі здатні скористатися цими продуктами, – сказав Брусіловський Адже очевидно, що якщо у людини немає цифрових навичок, доступу до інтернету, комп'ютеру чи смартфону, вона не зможе скористатися цими сервісами. Саме тому наш проєкт сфокусований на питанні цифрової доступності, що складається у тому числі із розвитку цифрових грамотності та компетенцій».

Президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація Оксана Бруй підкреслила важливість використання потенціалу бібліотек як соціальних інституцій, зокрема у роботі над підвищенням цифрових компетенцій українців. У цьому контексті вона подякувала Міністерству цифрової трансформації України та партнерам за співпрацю задля розвитку цифрової грамотності громадян. «Лише спільно об’єднавши зусилля ми змогли досягти результатів та рухатися вперед так швидко у цьому напрямку», – сказала вона.

Довідково

Проєкт ПРООН «Цифрові, інклюзивні, доступні: Підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), у межах якого була надана грантова підтримка, розпочав роботу в 2021 році і спрямований на подолання цифрового розриву між поколіннями та різними соціальними групами. Його головна мета – підвищити доступність нових цифрових рішень, щоб кожен чоловік та жінка в Україні могли користуватися електронними послугами та ніхто не залишився поза увагою. 

Для запитів ЗМІ

Юлія Самусь, керівниця відділу комунікацій, ПРООН в Україні, Yuliia.Samus@undp.org


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь