Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проєкти рішень сільської ради №проєкт «Про затвердження Програми забезпечення житлом лікарів, які працюють  на території Покровської сільської ради на 2023 – 2025 роки, в новій редакції»

Кількість переглядів: 7
Скликання: VIII скликання
Сесія: 49 сесія
Тип документу: Проєкти рішень сільської ради
Дата: 28.08.2024
Номер документу: проєкт
Назва документу: Про затвердження Програми забезпечення житлом лікарів, які працюють  на території Покровської сільської ради на 2023 – 2025 роки, в новій редакції
Прикріплені файли:

ПРОЄКТ

 

Місцеве самоврядування

П О К Р О В С Ь К А  С І Л Ь С Ь К А  Р А Д А

НІКОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Сорок дев’ята сесія восьмого скликання

РІШЕННЯ

 

 

   28 серпня 2024 року              с. Покровське                            №       - 49/VІІІ

 

 

Про затвердження Програми забезпечення житлом лікарів, які працюють  на території Покровської сільської ради на 2023 – 2025 роки, в новій редакції

 

Керуючись пунктом 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення житлом лікарів, які працюють на території Покровської сільської ради, враховуючи висновки постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва, сільська рада ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни в рішення Покровської сільської ради від 19 січня 2023 року  № 2105-30/VІІІ, виклавши  Програму забезпечення житлом лікарів, які працюють на території Покровської сільської ради на 2023 – 2025 роки в новій редакції згідно з додатком.

 

2. Координацію та контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

 

В.о. сільського голови                                                        Валентина МОСТИКА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення сесії

Покровської сільської ради

28.08.2024 №      - 49/VIII

 

 

ПРОГРАМА

забезпечення житлом лікарів, які працюють  на території Покровської сільської ради на 2023 – 2025 роки

 

1. Загальна частина

 Одним із основних завдань органів виконавчої влади та місцевого самоврядування є створення умов для  ефективного та доступного для всіх громадян медичного обслуговування.

Прийняття Програми зумовлене необхідністю забезпечення житлом лікарів, які працюють на території Покровської сільської ради.

Програма забезпечення житлом  лікарів, які працюють на території Покровської сільської ради – це комплекс заходів, спрямованих на розв’язання проблеми забезпечення житлом лікарів. Останніми роками в громаді погіршилась ситуація з наданням населенню медичної допомоги в зв’язку з відсутністю лікарів певних напрямів. Для залучення медичних працівників необхідно надати їм певні соціальні гарантії. Надання придатного для проживання помешкання дасть змогу залучити до роботи в медичні заклади спеціалістів із дефіцитних медичних спеціальностей та зупинити міграційні процеси в медицині.

 

2. Мета Програми

 Мета Програми – забезпечення житлом лікарів, які працюють на території Покровської сільської ради.

 

3. Основні завдання Програми

 Основними завданнями Програми є:

–   придбання в комунальну власність Покровської територіальної громади житлових приміщень (квартир, будинків) для лікарів, які працюють  на території Покровської сільської ради.

 

4. Шляхи та способи розв’язання проблем

 Для розв’язання проблеми забезпечення лікарів житлом необхідно:

– визначити умови забезпечення житлом лікарів-спеціалістів, які необхідні для надання медичної допомоги населенню території, але протягом останніх років посади яких не зайняті;

–  визначити перелік вакансій на посадах спеціалістів медичного профілю;

– визначити обсяги придбання житла.

 Кошти бюджету Покровської сільської ради, передбачені на Програму, спрямовуються для придбання житла лікарям.

Медичні установи сільради формують Перелік вакансій.

Житло, придбане за рахунок коштів даної Програми, знаходиться у комунальній  власності Покровської сільської ради та за рішенням ради може передаватися  в оперативне управління та на баланс організацій, установ, підприємств сільської ради, що перебувають у комунальній власності Покровської сільської ради. За призначенням житло, одержане відповідно до цієї Програми, відноситься до категорії житлового фонду спеціального призначення громади.

Житло надається для проживання лікарям, які уклали контракт з медичними закладами Покровської сільської ради на термін не менше 10 років, а також керівнику комунального некомерційного підприємства «Покровський центр первинної медико-санітарної допомоги» Покровської сільської ради, який призначений на посаду за результатами конкурсу на заміщення посади директора комунального некомерційного підприємства «Покровський центр первинної медико-санітарної допомоги» Покровської сільської ради в порядку, встановленому рішенням Покровської сільської ради, та працює за сумісництвом лікарем у цьому же підприємстві,   які у зв'язку з характером їх трудових відносин повинні проживати за місцем роботи або поблизу від нього.

Після 10 років роботи у медичному закладі житло може бути передано у власність лікарям безкоштовно в порядку, встановленому законодавством.

У разі недостатності службових жилих приміщень для забезпечення всіх працівників зазначені приміщення надаються, виходячи з інтересів забезпечення нормальної діяльності відповідних підприємств, установ, організацій.

 Для одержання службового жилого приміщення працівник подає заяву про надання службового житла на ім’я керівника відповідного підприємства, установи, організації. Керівник підприємства, установи, організації на підставі поданих документів подає до сільської ради клопотання про надання службового жилого приміщення. Керівник комунального некомерційного підприємства «Покровський центр первинної медико-санітарної допомоги» Покровської сільської ради звертається із заявою безпосередньо до сільського голови.

До заяви додаються:

довідка про склад сім'ї;

копії паспортів членів сім’ї (усі заповнені сторінки);

копії свідоцтв про народження дітей (віком до 16 років);

копія свідоцтва про шлюб;

довідка з місця роботи, яка підтверджує перебування працівника у трудових відносинах з відповідним підприємством, установою, організацією.

Витрати на утримання, обслуговування та сплату комунальних послуг покладається на особу (осіб), які проживають у зазначеному житлі.

Порядок придбання в комунальну власність Покровської територіальної громади житлових приміщень (квартир, будинків) для лікарів, які працюють  на території Покровської сільської ради, затверджується рішенням Покровської сільської ради, та є додатком до цієї Програми.

 

 

5. Фінансове забезпечення виконання Програми

 Фінансування програми здійснюється за рахунок коштів бюджету Покровської сільської ради та інших джерел, не заборонених законодавством. При цьому обсяг коштів визначається органами виконавчої влади та місцевого самоврядування під час формування бюджету з урахуванням його фінансових можливостей та може змінюватися при внесенні змін до бюджету.

 Орієнтовний обсяг фінансування в межах планових призначень.

 

6. Термін виконання Програми

 Програма розрахована на період з 2023 по 2025 роки.

 

7. Виконання Програми дасть змогу:

 Забезпечити житлом лікарів, що працюватимуть у медичних закладах Покровської сільської ради.

  1. Залучити до роботи на територію Покровської сільської ради кадри дефіцитних спеціальностей лікарів.
  2. Зменшити міграцію лікарів із Покровської сільської ради.
  3. Покращити медичне обслуговування на території Покровської сільської ради.
  4. Створення фонду службового житла сільської ради.

 

8. Організація та контроль за виконанням Програми.

Організація виконання Програми, здійснюється відділом охорони здоров’я та соціального захисту населення Покровської сільської ради.

Координація та контроль за виконанням даного рішення покладена на постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

Секретар сільської ради                                                           Валентина МОСТИКА

 

 

 

Додаток 1

до Програми

рішення Покровської сільської ради

28.08.2024 №      - 49/VIII

 

ПАСПОРТ ПРОГРАМИ

 

1. Назва: Програма забезпечення житлом лікарів, які працюють  на території Покровської сільської ради на 2023 – 2025 роки.

2. Ініціатор розроблення Програми: КНП «Покровський центр первинної медико-санітарної допомоги» Покровської сільської ради.

3. Розробник Програми: Відділ охорони здоров’я та соціального захисту населення Покровської сільської ради.

4. Учасники Програми: КНП «Покровський центр первинної медико-санітарної допомоги» Покровської сільської ради, відділ охорони здоров’я та соціального захисту населення Покровської сільської ради, Покровська сільська рада.

4. Відповідальні за виконання: Покровська сільська рада.

5. Мета: забезпечення житлом лікарів, які працюють на території Покровської сільської ради.

          6. Термін реалізації: 2023 -2025 рр.

7. Етапи виконання: Програма розрахована на три роки.

   І-етап -    2023 рік

   ІІ- етап -  2024 рік

   ІІІ-етап -  2025 рік

           8. Загальні обсяги фінансування:  В межах планових призначень

тис.грн.

 

Джерела фінансування

Обсяги фінансування, усього

За роками виконання

2023 рік

2024 рік

2025 рік

Державний бюджет

-

-

-

-

Обласний бюджет

-

-

-

-

Місцеві бюджети

В межах планових призначень

В межах планових призначень

В межах планових призначень

В межах планових призначень

Інші джерела

-

-

-

-

Всього:

В межах планових призначень

В межах планових призначень

В межах планових призначень

В межах планових призначень

         

Секретар сільської ради                                               Валентина МОСТИКА

 

Додаток 2

До Програми

рішення Покровської сільської ради

28.08.2024 №      - 49/VIII

 

Порядок придбання в комунальну власність

Покровської територіальної громади житлових приміщень (квартир, будинків) для лікарів, які працюють  на території Покровської сільської ради

 

І. Загальні положення

1. Цей Порядок розроблено відповідно до Конституції України, Цивільного кодексу України, Бюджетного кодексу України,  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», і визначає порядок придбання в комунальну власність Покровської територіальної громади житлових приміщень (квартир, будинків), які перебувають у власності фізичних та юридичних осіб (вторинний ринок).

2. Об’єкти придбання: житлові приміщення (квартири та будинки), які знаходяться на території Покровської територіальної громади.

3. Придбання об’єктів усіх форм власності у комунальну власність Покровської територіальної громади здійснюється на підставі рішень сільської ради.

4. Для придбання житла на вторинному ринку сільська рада утворює конкурсну комісію та затверджує її склад. Конкурсна комісія утворюється у складі не менш як п’ять осіб, зокрема, з числа представників посадових осіб та депутатів сільської ради. У разі потреби голова конкурсної комісії може залучати до її роботи експертів та консультантів.

5. До основних завдань конкурсної комісії  (далі Комісія) належить:

опублікування інформації про проведення конкурсу та його результати в засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті сільської ради. В інформації зазначаються, зокрема, вимоги до житла, яке придбавається, зміст конкурсної документації, адреса, номер телефону і режим роботи конкурсної комісії, строк подання конкурсної документації (не менш як 10 днів), дата і місце проведення конкурсу;

розгляд конкурсних пропозицій (протягом 10 робочих днів);

визначення переможця (переможців) конкурсу;

складення протоколу про результати проведення конкурсу.

6. Для участі в конкурсі подаються:

  • заява про участь у конкурсі із зазначенням:

- найменування юридичної особи, прізвища та ініціалів її керівника, форми власності, місцезнаходження, номера телефону, телефаксу;

- прізвища та ініціалів фізичної особи, її місця проживання, номера телефону, телефаксу;

  • виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців і засвідчена в установленому порядку копія довідки про включення до ЄДРПОУ (для юридичних осіб);
  • засвідчені в установленому порядку копії установчих документів (для юридичних осіб);
  • копії паспорта фізичної особи та реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідному органу державної податкової служби і мають відмітку в паспорті);
  • інформаційна довідка з Єдиної бази даних про підприємства, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство;
  • інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (у разі придбання житла на вторинному ринку). 
  • витяг з Державного реєстру обтяжень нерухомого майна щодо наявності (відсутності) обтяжень. Перевірку щодо відсутності обтяжень на нерухоме майно також здійснює конкурсна комісія шляхом доступу до зазначеного Реєстру в порядку, визначеному законодавством;
  • нотаріально засвідчені копії свідоцтва про право власності на нерухоме майно або інших документів, що посвідчують право власності на нерухоме майно;
  • нотаріально засвідчену копію витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про проведену державну реєстрацію;
  • засвідчена в установленому порядку копія технічного паспорта на будинок або квартиру;
  • звіту про незалежну оцінку майна;
  • довідки про осіб, зареєстрованих у квартирі;
  • довідки про відсутність заборгованості по сплаті всіх житлово-комунальних послуг, чинна (чинні) на дату подання документів;
  • довідки з обслуговуючого банку про наявність рахунку (з чітко визначеними реквізитами) на ім’я продавця житла, для перерахування коштів за придбання житла, чинна на дату подання документів.

За рішенням конкурсної комісії для участі в конкурсі можуть подаватися також інші документи.

7. Проведення заходів, пов’язаних з придбанням у комунальну власність житлового приміщення (квартири, будинку),  надається членам  комісії.

Голові комісії щодо придбання житлового приміщення (квартири, будинку)  надається повноваження на  проведення  переговорів з власником житлового приміщення (квартири, будинку), які планується придбати у комунальну власність Покровської територіальної громади.

8. Претендент на продаж об’єктів нерухомості має забезпечити безперешкодний доступ до об’єктів нерухомості членам Комісії для огляду та висновку щодо стану об’єктів нерухомості.

Для огляду Комісія має право залучати в якості консультантів відповідних спеціалістів.

9. У комунальну власність територіальної громади купується житло з усіма зручностями, вартість 1 кв. м. загальної площі якого не повинна перевищувати середньої вартості 1 кв. м. об’єктів нерухомості на вторинному ринку Нікопольського району, але за будь-яких умов вартість 1 кв. м. не повинна перевищувати прогнозні середньорічні показники опосередкованої вартості спорудження об’єктів нерухомості за регіонами України на відповідний рік, затвердженні наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

10. Середня вартість 1 кв. м. загальної площі об’єктів нерухомості на вторинному ринку визначається Комісією на підставі аналізу пропозицій у відкритих джерелах даних (сайти з продажу об’єктів нерухомості, пропозиції ріелторів та інше). Для проведення аналізу Комісія може залучати в якості консультантів працівників юридичних та фізичних осіб-підприємців, що здійснюють підприємницьку діяльність на ринку продажу нерухомості, за умови відсутності ознак пов'язаних осіб, у розумінні антикорупційного законодавства, з продавцями об’єктів нерухомості, що надіслали пропозиції.

11. Конкурсні пропозиції, надіслані після кінцевого строку їх подання або надіслані з порушенням вимог, визначених у оголошенні, не приймаються та не розглядаються.

12. Розгляд конкурсних пропозицій здійснюється протягом 10 робочих днів з дати кінцевого терміну їх подання. За результатами аналізу конкурсних пропозицій складається протокол.

13. Переможцем визначається учасник конкурсу, який подав найвигіднішу конкурсну пропозицію, що відповідає конкурсній документації (найбільш прийнятий варіант) з урахуванням вартості об’єктів нерухомості та його технічного стану. Зазначене рішення оформляється протоколом засідання Комісії.

14. У випадках, коли конкурсною комісією було відмінено конкурс у зв’язку з поданням для участі в ньому менше двох конкурсних пропозицій учасників, у разі проведення конкурсу вдруге може бути визначено переможця з одним учасником конкурсу, пропозиції якого відповідають вимогам конкурсної документації.

15. Результати проведення конкурсу повідомляються всім учасникам конкурсу, що брали участь у конкурсі.

16. Питання придбання житлового приміщення (квартири, будинку)  у комунальну власність Покровської територіальної громади виноситься на розгляд депутатів Покровської сільської ради на підставі рішення конкурсної комісії щодо визнання переможцем за результатами конкурсного відбору.

17. У разі, якщо пропозицію учасника буде визнано такою, що відповідає всім вимогам, то на момент укладання договору купівлі-продажу він повинен мати оригінали наступних документів:

- документи, які засвідчують особу:

а) для учасників-юридичних осіб: у випадку, якщо договір укладає керівник - наказ про призначення керівника, якщо інша особа - документ, що засвідчує право підпису договорів, або довіреність на підписання договору та документи, які підтверджують повноваження особи на підписання довіреності;

б) для учасників-фізичних осіб: паспорт, довідка про присвоєння ідентифікаційного коду (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті);

- документи, які підтверджують повноваження щодо права вчинення правочинів по продажу об’єктів нерухомості (за необхідністю);

- правовстановлюючі документи (договір купівлі-продажу, обміну, дарування, довічного утримання тощо), та/або свідоцтво про право власності, надане органом приватизації, та/або свідоцтво про право власності, надане органом місцевого самоврядування, та/або рішення суду, третейського суду про визнання права власності на об’єкт нерухомого майна, та /або свідоцтво про право на спадщину, надане нотаріусом тощо;

- технічний паспорт на житло (будинок, об’єктів нерухомості);

- витяг з реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень;

- звіт про незалежну оцінку майна;

- довідка про осіб, прописаних в об’єктів нерухомості;

- довідка (або довідки) про відсутність заборгованості по сплаті всіх житлово-комунальних послуг, чинна (чинні) на дату подання документів;

- довідка з обслуговуючого банку про наявність рахунку (з чітко визначеними реквізитами) на ім’я учасника (продавця об’єктів нерухомості) для перерахування коштів за придбання об’єктів нерухомості, чинна на дату подання документів.

18. Придбання об’єктів нерухомості здійснюється відповідно до цивільного законодавства України шляхом укладання договору купівлі - продажу між власником об’єктів нерухомості (його представником, чиї повноваження оформлені відповідно до чинного законодавства) та Покровською сільською радою (уповноваженою рішенням Покровської сільської ради посадовою особою сільської ради).

19. Оплата послуг по оформленню договору купівлі-продажу покладається на продавця. Учасник під час визначення вартості об’єктів нерухомості та надання конкурсної пропозиції повинен врахувати витрати, пов’язані з оформленням права власності та сплатою передбачених законодавством податків і зборів (обов’язкових платежів).

20. Відкриття рахунків, реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах Казначейства та проведення операцій, пов’язаних з використанням коштів сільського бюджету, здійснюється в установленому законодавством порядку.

 

 

Секретар сільської ради                                                                Валентина МОСТИКА                      


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь