Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проєкт рішення «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території Покровської сільської ради»

Дата: 18.06.2021 08:26
Кількість переглядів: 593

Фото без опису

Місцеве самоврядування

П О К Р О В С Ь К А  С І Л Ь С Ь К А  Р А Д А

НІКОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання десята сесія

РІШЕННЯ

 

   30 червня 2021 року                    с. Покровське                      №_____-10/VІІІ

 

 

Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на
нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території

Покровської сільської ради

 

 

Керуючись пунктом 24 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до вимог Податкового кодексу України, сільська  рада в и р  і ш и л а:

 

1. Установити:

1.1 ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, по Покровській сільській раді залежно від типів об’єктів нерухомості (додаток 1);

1.2 пільги для фізичних/юридичних осіб, надані відповідно до  підпункту 266.4.2 пункту 266.4 статті 266 Податкового кодексу України, із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (додаток 2);

1.3 що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної  ділянки, є фізичні та юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які є  власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості на території  Покровської сільської ради;

         1.4 що об’єкт, база оподаткування, податковий період, порядки  обчислення   суми   податку,   обчислення   сум  податку  в  разі  зміни  власника  об’єкта оподаткування,  строк,  порядок  сплати  податку  та  інші  обов’язкові елементи визначаються згідно зі статтею 266 Податкового кодексу України.

 

2. Рекомендувати Головному управлінню ДПС у Дніпропетровській області (Чуб Г.В) здійснювати взаємодію з сільською радою в питанні надання відкритої податкової інформації на запити фінансового відділу Покровської сільської ради стосовно кількості платників податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та задекларованої площі об’єктів нерухомості.

 

3. Фінансовому відділу Покровської сільської ради відповідно до повноважень здійснювати аналіз надходжень коштів до Покровського сільського бюджету від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у тому числі за юридичними та фізичними особами.

 

         4. Фінансовому відділу Покровської сільської ради забезпечити:

         4.1 інформування населення Покровської сільської ради про зміст рішення у визначений чинним законодавством України термін;

         4.2 виконання заходів щодо проведення відстеження результативності рішення в строки, визначені Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»;

4.3 оприлюднення звіту з відстеження результативності рішення в термін та спосіб, визначені чинним законодавством України.

 

5. Рішення Покровської сільської ради від 18.12.2019 року №798-47/VІ «Про встановлення пільг для фізичних та юридичних осіб, наданих відповідно до підпункту 266.4.2 пункту 266.4 статті 266 Податкового кодексу України, із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки», від 26.06.2018 року №530-31/VII «Про встановлення ставок та пільг зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території Покровської сільської ради Нікопольського району Дніпропетровської області», рішення Приміської сільської ради від 11.06.2020 року №684 «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки»,  рішення Новософіївської сільської ради від 23.06.2020 року №343-44/VІ «Про встановлення ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2021 рік» втрачають чинність після набрання чинності цього рішення.

 

6. Рішення набуває чинності  01.01.2022 року.

 

7. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію Покровської сільської ради з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

 

 

 

 

 

Виконуюча обов’язки

сільського голови                                                    Валентина МОСТИКА

 

 Додаток 1 

Додаток 2 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь