Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт про проведення громадських слухань щодо обговорення проекту рішення Покровської сільської ради про зміну найменування Капулівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Покровської сільської ради на Капулівську гімназію Покровської сільської ра

Дата: 29.06.2021 08:55
Кількість переглядів: 802

Фото без опису

Звіт про проведення громадських слухань щодо обговорення

проекту рішення Покровської сільської ради про зміну найменування Капулівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Покровської сільської ради на Капулівську гімназію Покровської сільської ради та її перепрофілювання - зміну типу закладу освіти на "гімназія"

 

З метою забезпечення гласності, відкритості та прозорості діяльності органу місцевого самоврядування, врахування громадської думки під час прийняття важливих рішень для територіальної громади, на підставі розпорядження в. о. сільського голови від 22.06.2021 р. № 76 “Про проведення громадських обговорень” були проведені консультації з громадськістю шляхом громадського обговорення проекту рішення Покровської сільської ради «Про зміну найменування Капулівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Покровської сільської ради на Капулівську гімназію Покровської сільської ради та її перепрофілювання - зміну типу закладу освіти на "гімназія"         Громадські обговорення були організовані робочою групою та пройшли 25.06.2021 року. Відповідне інформаційне повідомлення оприлюднено на офіційному веб-сайті Покровської сільської ради (в рубриці «Громадські слухання»).

В ході обговорення було наголошено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та Законами України (ст.19 Конституції України).

Учасникам обговорень надано обґрунтування та роз'яснено законодавчі основи відповідних рішень.

Відповідно до пункту 30 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Відповідно до частини 3 статті 66 Закону України «Про освіту» сільські ради  засновують заклади освіти, а також реорганізовують, перепрофільовують (змінюють тип) та ліквідовують їх з урахуванням спеціальних законів.

Згідно зі ст. 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

         В обговоренні взяли участь представники робочої групи, відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Покровської сільської ради, в. о. сільського голови, жителі села Капулівка, працівники школи, батьки учнів. Згідно протоколів:

- 31 житель взяв участь у обговоренні.

Під час слухань, більшість присутніх підтримали ініціативу щодо зміни найменування Капулівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Покровської сільської ради на Капулівську гімназію Покровської сільської ради та її перепрофілювання - зміну типу закладу освіти на "гімназія".

За результатами громадських слухань Робоча  група з організації проведення громадського обговорення пропонує:

Винести проект рішення сільської ради «Про зміну найменування Капулівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Покровської сільської ради на Капулівську гімназію Покровської сільської ради та її перепрофілювання - зміну типу закладу освіти на "гімназія"».

 

 

Члени робочої групи:

 

Віталій ПОПОК

 

Ірина ЛІСОВА

 

Валентина БОЛЮК

 

Ігор ЄВТУШЕНКО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОЄКТ

Фото без опису
М і с ц е в е   с а м о в р я д у в а н н я

П О К Р О В С Ь К А  С І Л Ь С Ь К А  Р А Д А

НІКОПОЛЬСЬКОГО РАЙОНУ   ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Восьме скликання ___________сесія

РІШЕННЯ

____________ 2021 року                     с. Покровське                         № ___ – __/VІІІ

 

Про зміну найменування Капулівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Покровської сільської ради на Капулівську гімназію Покровської сільської ради та її перепрофілювання - зміну типу закладу освіти на ″гімназія″

 

З метою приведення установчих документів та типів закладів загальної середньої освіти у відповідність до норм чинного законодавства України у сфері освіти, керуючись статтями 25, пункту 30 статті 26 Закону України “Про місцеве  самоврядування України”, частини 4 статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», враховуючи результати громадського обговорення, висновки постійної комісії з гуманітарних питань, сільська рада ВИРІШИЛА:

 

1. Змінити найменування Капулівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Покровської сільської ради на Капулівську гімназію Покровської сільської ради та перепрофілювати - змінити тип закладу освіти на ″гімназія″.

Скорочене найменування: Капулівська гімназія ПСР.

Місце знаходження: Україна, 53275, Дніпропетровська обл., Нікопольський р-н., село Капулівка, вулиця Маяковського, будинок 1-Б; код ЄДРПОУ: 34052931

2. Затвердити в новій редакції Статут Капулівської гімназії Покровської сільської ради (код ЄДРПОУ: 34052931) згідно з додатком.

3. Затвердити штатний розпис Капулівської гімназії Покровської сільської ради у новій редакції згідно з додатком.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію  з гуманітарних питань.

 

 

В. о. Покровського сільського голови                                         Валентина МОСТИКА

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь