Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Презентація проєктів від ДТЕКу "Громада своїми руками"

Дата: 15.10.2021 19:37
Кількість переглядів: 1815

 

 

Виконавчий комітет Покровської сільської ради повідомляє, що 14 жовтня у с.Покровське на базі КНП "ПЦПМСД" ПСР Покровська АЗПСМ відбулося відкриття проєктів  «КІМНАТА МАТЕРІ ТА ДИТИНИ», «ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ СВОЇМИ РУКАМИ», «КОМФОРТ», «МОБІЛЬНІСТЬ ТА ДОСТУПНІСТЬ», які стали переможцями міжрегіонального конкурсу ДТЕКу «Громада своїми руками».

Цього року 20 квітня стартував міжрегіональний конкурс ДТЕКу «Громада своїми руками», який мав на меті сприяти розвитку громадської  активності та ініціативності мешканців громад. Саме тих, де розташовані вітрові та сонячні електростанції компанії.

Пріоритетним напрямом Конкурсу став розвиток доступної соціально-орієнтованої інфраструктури для людей з інвалідністю та соціально незахищених верств населення незалежно від віку та статі, сфери життєдіяльності. Організатори хотіли, щоб кожна людина в громаді могла вповні отримати всі послуги і скористатися всіма благами суспільства.

Наша Покровська сільська рада не могла стояти осторонь такого гарного конкурсу і звернулася до жителів громади щодо участі у ньому.

У Покровській громаді на конкурс було подано 19 заявок. Кращі ідеї 10 проектів отримали додаткові бали до загальної оцінки та стали переможцями: «БЕРЕЗОВИЙ ГАЙ», «БЕЗБАР'ЄРНИЙ ДОСТУП», «НОВОСОФІЇВСЬКА ІНІЦІАТИВА», «АЛЕКС І ОЛЕКСІЇВКА», «КІМНАТА МАТЕРІ ТА ДИТИНИ», «КОМФОРТ», «МОБІЛЬНІСТЬ ТА ДОСТУПНІСТЬ», «ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ СВОЇМИ РУКАМИ», «ФОРМУВАННЯ НАВИЧОК ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ У ДІТЕЙ З ПЕРШОГО КЛАСУ», «ЗДОРОВ'Я КОЖНІЙ ДИТИНІ».

На чолі організаційного процесу стоїть керівник БФ «Агенція місцевого економічного розвитку м.Зеленодольська» Юлія Стадник.

Ініціативна група на чолі з керівником проєкту Вітою Матюк створила «КІМНАТУ МАТЕРІ ТА ДИТИНИ» у Покровській амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Кожна мама з маленькою дитинкою саме тут а не в загальному коридорі очікувати на прийом до лікаря.

Є місце, де можна перепеленати немовлят, куточок для настільних ігор, зручні місця для перегляду навчальних передач. Зрозуміло, що подбали і про людей з особливими потребами.

В цій же амбулаторії реалізовано проєкт  Балихіної Наталії Іванівни «ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ СВОЇМИ РУКАМИ».

Кожен з нас розуміє, наскільки важливим є збереження тепла в місці куди ми прийшли за медичною допомогою.  Тому установка семи енергозберігаючих вікон з якісними склопакетами і надійною фурнітурою значно знизить втрати на обігрів будівлі. Заощаджені кошти буде використано на реабілітаційні заходи для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

У будівлі денного стаціонару Покровської амбулаторії загальної практики сімейної медицини завдяки ініціативам Наталії Герастовської і Світлани Оникієнко та підтримки ДТЕК реалізовано два проєкти:  «КОМФОРТ», «МОБІЛЬНІСТЬ ТА ДОСТУПНІСТЬ». Тепер людям з обмеженими фізичними можливостями буде доступно зайти в приміщення, бо зроблений пандус, розширені двері, біля входу – широкий ганок та лавочка.

Схожі проєкти «АЛЕКС І ОЛЕКСІЇВКА» та «БЕЗБАР’ЄРНИЙ ДОСТУП» реалізовано і в Олексіївській амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Їх ініціаторами стали Олексій Юхименко та Ольга Кубар. Мешканці цього села надзвичайно вдячні організаторам конкурсу за піклування про людей, про що просили нагадати.

За допомогою проєкту Наталії Прилепко «НОВОСОФІЇВСЬКА ІНІЦІАТИВА» мешканці Новософіївки тепер можуть комфортно очікувати на амбулаторний прийом в фельдшерський пункт. А зручна стоянка для велосипедів, поряд з амбулаторією, стала приємним сюрпризом, бо це основний транспортом жителів цього мальовничого села.

Зовсім скоро, у листопаді, Покровська сільська рада подарує деревця та кущі, які будуть висаджені в кінці вулиці Сірка у Капулівці. Між ними буде прокладено пішохідну доріжку, як це сплановано у  проєкті «БЕРЕЗОВИЙ ГАЙ». Просимо охочих долучитися до прекрасної ініціативи Тетяни Коваленко, вона запропонувала втілити в життя ідеї Миколи Хнюкала, які не просто витали у повітрі, а лежали у нього на столі як плани.  Навесні минулого року  Микола Вікторович запропонував тут посадити березовий гай.  Голова завжди дбав про благоустрій своєї громади. Спасибі йому за ідеї, а вам за те, що допоможете їх реалізувати.

Великі серця мають наші благодійники. Окремо хочеться подякувати за матеріальну підтримку та небайдужість до наших проєктів команді ДТЕКу, яка об’єднує жителів громад – Володимиру Шуляцькому, Андрію Литвиновичу, Олені Рижковій, а також  керівнику благодійного фонду Юлії Стадник. Дуже приємно, що командно спрацювали меценати нашої громади. Цінуємо Вашу людську щедрість і розуміння наших потреб. Низький уклін  за натхненну і самовіддану допомогу при реалізації проєктів "Громада своїми руками"  Андрію Тикві, Тетяні Царенко, Олександру Калугіну, Станіславу Мациборко, Олегу Замані, Оксані Хнюкало, Ларисі Губені, родині Супронюк, Андрію Палошу, Олегу Храпову,  Володимиру Євтушенку,  подружжю Хнюкалів Сергію та Тетяні. Сподіваємося, що в наступному році наша співпраця стане ще більш міцною.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь