Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відкриття проєкту від ДТЕК "БЕРЕЗОВИЙ ГАЙ"

Дата: 30.11.2021 10:41
Кількість переглядів: 1351

Фото без описуФото без опису

 В рамках реалізації грантів від ДТЕК з благоустрою та розвитку наших міст і сіл у Покровській сільській раді завершено реалізацію міжрегіонального конкурсу ДТЕКу 2021 року «Громада своїми руками» та 30 листопада 2021 року у с.Капулівка по вул.Сірка відбулося урочисте відкриття проєкту «БЕРЕЗОВИЙ ГАЙ».

Ідеї Миколи Хнюкала присвячується…

Покровська «Громада своїми руками» представляє…

Березовий гай!

Береза — одне з найпоширеніших і найкрасивіших дерев у нашій країні. ЇЇ милий образ надзвичайно привабливий витонченістю та  ніжністю. Це цілюще дерево  ??володіє особливою життєвою силою і щедро  ділиться нею з усіма. Якщо підійти до берізки, притулитися і обійняти її, усі печалі йдуть, а на душі стає світло й радісно.

Проєкт-перможець міжрегіонального конкурсу ДТЕКу «Громада своїми руками» «БЕРЕЗОВИЙ ГАЙ» -  гордість  Покровської сільської ради, адже він об’єднав людей у спільному бажанні зробити життя навколо себе кращим. Особливу увагу  в цьому проєкті приділено створенню безбар'єрного комфортного середовища для жителів з особливими потребами.

      Микола Вікторович Хнюкало завжди дбав про благоустрій своєї громади, і саме він навесні минулого року запропонував посадити березовий гай. Мешканка села Покровського  Тетяна Коваленко підхопила цю ідею як  проєкт для капулян, які з радістю її підтримали. Інакше і не могло бути. Робили ж красу для себе! Згуртувалися, прийшли і прибрали доволі велику  територію, майже 35 сотих по вул. Сірка в  Капулівці: скосили бур'яни, викорчували пеньки, зібрали сміття, спланували та закультивували землю, пофарбували тренажери на дитячому майданчику та наповнили пісочницю. Було нелегко, але

 коли робота була зроблена, то почуття гордості за громаду переповнювало всіх! Ми не тільки споживачі, ми згуртувалися для того, щоб не чекати, поки нам зроблять. Об'єднуємося творити добрі діла,  вкладаючи свою працю і заохочуючи наших дітей до не байдужості. А берізки в невеличкому гаю завжди нагадуватимуть нам про Миколу Вікторовича.

До багатьох організацій доводилося нам звертатися, щоб цю, з першого погляду, просту ідею втілити в життя.

Дуже приємно, що відгукнулися працівники комунального підприємства «Джерело» і допомогли викорчувати пеньки, спланувати територію, провели воду для поливу дерев. Між іншим,  дрова та пеньки люди забрали для опалення будівель, а скошене сіно - для підстилки худобі.

У жовтні ми прокладали сорокаметрову пішохідну доріжку, на яку майже 80 тисяч гривень виділила ДТЕК у якості гранту.  Повз проїжджала група велосипедистів з Покрова. Вони були приємно здивовані та щиро подякували нам за роботу, адже саме ця доріжка допомогає  пішоходам та велосипедистам безпечно подолати непростий поворот.

А саджанці для нашого гаю знаходили навіть у несподіваних місцях.  Перші два помітив Андрій Литвинович, директор ТОВ "ДТЕК Покровська сонячна електростанція", на балконі грязелікарні, уявіть на 3 поверсі. Обережно зняти їх звідти допомогли працівники комунального підприємства «Джерело». У цей день, 26 жовтня, Владиславу Матюку , мешканцю Капулівки,  виповнилося 25 років. Молоді берізки, символічний подарунок йому від громади, хлопець висадив у гаю.

    У листопаді ми висадили 29 беріз, 19 деревець горобини скандинавської, 5 катальп,  3 саджанці гінкго гілоби,  по 2 дуби та липи, вербу «Матсудана», близько 22 кущі - барбарису, тису кущового та магонії. За ці подарунки дякуємо Покровській сільській раді.

Багато зроблено, але ще мріємо облаштувати гай газонною травою, попередньо провівши автоматичний полив, уздовж доріжки встановити вуличні ліхтарі, лавки та гойдалку. Чоловіки запропонували побудувати альтанку для настільних ігор.

Тому до подальшого облаштування цієї території просимо долучитися всіх небайдужих.

Сіяти добро - добро і пожинати. Переконані, що коли людина щира, доброзичлива, відкрита до гарних справ, то вона зі своєї ниви отримує взаємність та пошану інших.

Підсумовуючи роботи 2021 року хочемо наголосити, що «Громада своїми руками» – це конкурс грантів від ДТЕК для благоустрою населених пунктів та розвитку співпраці між жителями, бізнесом і адміністраціями на місцях. Компанія - надійний партнер місцевих громад  уже з 2013 року. Вона зацікавлена у  розвитку територій, підтримує проєкти, спрямовані на підвищення якості життя в містах і маленьких населених пунктах. А виконавчий директор ДТЕКу Дмитро Сахарук сказав, що в подальшому при подачі наступних проєктів  пропонує конкурсантам звернути увагу на створення безбар'єрного середовища,  на необхідність доступності і комфорту з урахуванням європейських стандартів.

Так зробімо наше життя красивішим і комфортнішим!!! Усе в наших руках!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь