Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Волонтерство в пробації

Дата: 10.12.2021 15:06
Кількість переглядів: 1051

14 грудня 2021 р. за ініціативою Нікопольського районного відділу №1 філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області відбулася чергова зустріч з представниками Покровської, Червоногригорівської та Першотравневської ОТГ з метою ознайомлення присутніх з волонтерською діяльністю в пробації задля залучення волонтерів.   Волонтерська діяльність в пробації – це велика соціальна відповідальність та певний ризик, тому до здійснення волонтерства можуть бути допущені виключно громадяни, які це усвідомлюють та мають навички вирішення конфліктних та складних ситуацій.

          На минулій зустрічі начальник Нікопольського районного відділу №1 Едуард Вергілес розповів присутнім про роль пробації в суспільстві та її переваги. Адже пробація є прогресивним підходом до реалізації покарань, що забезпечує не тільки виправлення осіб, що вчинили злочин, але і сприяє їх поверненню до суспільства і створенню відповідного середовища, щоб людина була готова вести правослухняний спосіб життя. Важливу роль в успішній реалізації зазначених цілей відіграє залучення волонтерів, адже лише спільними зусиллями із соціально активними і свідомими громадянами можливо побудувати безпечну та розвинену громаду.       

          Волонтерська діяльність, пов'язана з пробацією, здійснюється відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність» з урахуванням особливостей, визначених Законом України «Про пробацію».

         Основним завданням волонтерів пробації є сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведенні з ними соціально-виховної роботи; надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги суб'єктам пробації; сприяння у працевлаштуванні суб'єктів пробації, залученні їх до навчання, виховних заходів та соціально корисної діяльності. Діяльність волонтерів пробації передбачає участь: у перевірці суб'єктів пробації за місцем роботи або навчання; у перевірці виконання обов'язків покладених рішенням суду на осіб, звільнених від відбування покарання випробуванням; у перевірці достовірності поважних причин, що обумовили неявку суб'єктів пробації до уповноваженого органу з питань пробації в призначений строк; у заходах, пов'язаних з початковим розшуком суб'єктів пробації, місцезнаходження яких невідоме; у реалізації інших заходів, спрямованих на виправлення суб'єктів пробації та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень. Волонтери пробації здійснюють свої повноваження під керівництвом персоналу органу пробації.

Волонтером пробації може стати кожен, хто:

  • не байдужий до безпеки громади
  • має бажання допомагати людям на громадських засадах
  • має знання, досвід та можливості спілкуватися з людьми, впливати на їх світогляд і поведінку, допомагати вирішувати їх проблемні питання
  • досягнув 18 років та не має проблем із законом (не має судимості)

        Сьогодні волонтерство – не просто новомодний рух, що об’єднує громадян. Це діяльність за покликом серця, яка полягає у добровільній безоплатній участі небайдужих людей, які відчувають потребу робити свій внесок у розвиток соціально значущих проєктів. Волонтери не отримують матеріальної допомоги у вигляді заробітної плати, проте вони мають дещо інше – розвиток власних здібностей, моральне задоволення, відчуття власної необхідності тим, хто потребує допомоги і відчуття, що вони приносять користь та отримують нові знання. 

         З урахуванням викладеного, запрошуємо всіх небайдужих до співпраці в якості волонтерів. Для отримання більш детальної інформації звертатися: м. Нікополь, вул. Першотравнева, 9, тел. 098-588-68-12.

       Сподіваємось, що спільними зусиллями ми зможемо забезпечити максимальну безпеку суспільства.

        З повагою та сподіванням на подальшу плідну співпрацю!

 

 

Начальник Нікопольського районного відділу №1

філії Державної установи «Центр пробації»

у Дніпропетровській області

підполковник внутрішньої служби     

Едуард Вергілес 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь