Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт депутата Покровської сільської ради Нікопольського району VIII скликання Оксани СУПРОНЮК за 2021 рік

Дата: 28.01.2022 14:05
Кількість переглядів: 330

Фото без опису

 

Згідно вимог статті 16 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» інформую про свою депутатську роботу за 2021 рік.

          Під час виборів восени 2020 року вперше була обрана депутатом Покровської сільської ради. З початку моєї депутатської діяльності із 17 сесій Покровської сільської ради була відсутня лише на 3 сесіях через хворобу. Прийняла участь у розгляді та  прийняті близько 1400  рішень ради.

         Як голова депутатської комісії з питань  прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту разом із членами комісії провели засідання, де розглядали проекти рішень Покровської сільської ради, які виносились на сесії, та вносили свої пропозиції та заяви з дотримання регламенту проведення сесій та реагування виконавчого  комітету на депутатські звернення та  запити, а саме на своєчасну відповідь на них.

        З початку набуття повноважень депутата Покровської сільської ради продовжила постійну співпрацю  з мешканцями села Олексіївка та особистий прийом з різних питань:

  • Обрізання дерев – були надані заявки до відділу ЖКГ Покровської сільської ради на обрізання дерев, які спричинювали аварійне відключення вуличного електропостачання ( на вулицях району «Хирівка», «Ковтьоби», та вул. Чкалова). Мої заявки були успішно оброблені та проведена обрізка дерев. Також за допомогою техніки, яку надало СФГ «Скорук» була проведена обрізка дерев по вул.Чкалова, яка ускладнювала рух рейсових та шкільного автобусів;
  • Освітлення вулиць в с.Олексіївка- надані заявки до старости, до відділу ЖКГ ПСР, комунального підприємства «Джерело» про ремонт ліній вуличного освітлення по вул.Степова, Зарічна, Патона, Б.Хмельницького, Ковпака, Мостова, вулиць району «Ковтьоби» та вул.Чкалова. Вуличне освітлення налагоджене та встановлені додаткові ліхтарі по вул.Мостова(біля будинку колишньої пекарні), Зарічна, Берегова, Зелена. Однак лінії електромереж вуличного освітлення постійно потребують уваги, на це впливають різні чинники: природні явища та термін експлуатації. У 2022 року заплановані роботи по поліпшенню якості вуличного освітлення.
  • Вивозу сміття з кладовищ села – направила заявки до відділу ЖКГ ПСР про зачищення території кладовищ від сміття і навесні 2021 року за допомогою СФГ «Скорук» з територій кладовищ с.Олексіївка було вивезено сміття ;
  • Покіс карантинних бур’янів у селі- неодноразово піднімалось депутатами села Олексіївка питання про те, що на наше село замало двох працівників ЖКГ, враховуючи те, що тільки один робітник проводив покіс бур’янів на території населеного пункту, прибирав зупинки та кладовища. На сесії 24.12.2021  року було прийнято рішення про збільшення кількості робітників ЖКГ. Тепер територію нашого села будуть обслуговувати 4 робітники;
  • Відсутність пішохідної доріжки по вул.Чкалова- направила запит про включення питання про благоустрій вул.Чкалова до бюджету 2022 року. Отримала відповідь від Покровської сільської ради, що  проведення ремонту пішохідної доріжки  буде визначено при затвердженні стратегії розвитку Покровської територіальної громади (як повідомили у ПСР, затвердження стратегії планується на липень 2022 року);
  • Ремонт дорожнього покриття вулиць Чкалова, Мостова, Степова та Залізнична- направлено запити про ремонт дорожнього покриття проїзної частини вулиці /провулку/ від будинків №№137-147 по вул.Чкалова, на що надана відповідь, що планування ремонту переноситься на затвердження стратегії розвитку ПСР /липень 2022 року/. По ремонту проїзної частини вул.Мостова - направлено запит і навесні 2021 року були проведені   ремонтні роботи по «Колгоспному мосту» та по всій вулиці Мостова. Ремонт вулиці Залізнична буде проводитись із залишків бюджетних коштів у другій половині 2022 року, згідно відповіді керівництва ПСР.
  • Ремонт «Колгоспного мосту» по вул.Мостовій- була автором колективного запиту депутатського корпусу до депутатів обласної ради з питання ініціювання ремонту «Колгоспного мосту» по вул.Мостова в с.Олексіївка. Однак відповіді на наш запит не отримали.

         Влітку 2021 року  депутатський корпус Покровської сільської ради прийняв рішення про направлення запиту до голови та депутатів Дніпропетровської обласної ради  про включення питання та розробку проекта рішення обласної ради з питання виготовлення проектно-кошторисної документації по ремонту «Колгоспного мосту» по вул.Мостовій в с.Олексіївка до витрат бюджету на 2022 рік. Відповіді не отримали. На офіційному сайті Дніпропетровської обласної ради ознайомилась із бюджетом області на 2022 рік, де питання ремонту, виготовлення проектно-кошторисної документації не закладено до витрат бюджету області на 2022 рік. На сайті Прозоро  серед запланованих робіт УЖКГ Дніпропетровської області також відсутні будь які відомості з приводу ремонту «Колгоспного мосту» в с.Олексіївка.  На цей час це питання для мешканців нашого села залишається актуальним, але, на жаль, не має зацікавленості у його вирішенні серед  обласних депутатів.

  • Посипання доріг села під час ожеледиці - протягом 2021 року неодноразово під час засідань сесії піднімала питання про закупівлю автомобіля, який буде здійснювати розчищення та посипання вулиць під час снігопаду та ожеледиці, про закупівлю посипального матеріалу. Восени 2021 року було придбано багатофункціональний автомобіль МАЗ для виконання вказаних завдань, але громада наша складається із 13 сіл і одночасно всі дороги розчистити та посипати неможливо одним автомобілем, тому знову була надана допомога СФГ «Скорук», техніка якого розчистила периферійні вулиці села. Стосовно посипального матеріалу, то тут його сільською радою вчасно у достатній кількості не було придбано. З 28 грудня 2021 року за допомогою депутата Федько Дмитра було завезено в достатній кількості посипальний матеріал і завдяки  моєї наполегливості та безпосередньо за допомогою старости Макаренко С.Г. була проведена посипка вулиць Хирівки, вул.Чкалова.
  • Надання матеріальної допомоги мешканцям, які опинилися в скрутному матеріальному  положенні через захворювання. Направила заяви людей до виконавчого комітету Покровської сільської ради та особисто підтримала надання їм матеріальної допомоги.

         Всього направлено 7 письмових депутатських запитів та звернень до Покровської сільської ради стосовно вищезазначених питань  та з питання включення до витрат бюджету 2021/2022 років видатків по виготовленню проектно- кошторисної документації та  ремонту вулиці Степова з провулком, який сполучає вказану вулицю з вулицею Зарічна в с.Олексіївка. Запит було розглянуто та до бюджету 2021 року було включено виготовлення проекту та експертизи «Реконструкції покриття проїзної частини вул.Степова в с.Олексіївка». Проект було виготовлено у 2021 році. Ознайомилася з проектно-кошторисною документацією, за результатами чого були внесені пропозиції до Покровської сільської ради. Під час складання бюджету на 2022 рік знову звернулась із зверненням та зайняла активну наполегливу позицію із включення ремонту вул.Степова до витрат бюджету на  2022 рік. Звернення розглянуто і за підтримки депутатів прийнято рішення про виділення коштів та проведення ремонту вулиці Степова у с.Олексіївка у 2022 році.

 Приймала участь у засіданні виконавчого комітету Покровської сільської ради, з метою інформування членів виконавчого комітету з пропозиціями депутатського корпусу та підтримки надання матеріальної допомоги мешканцям громади.

          Приймала участь  у засіданнях конкурсної комісії та проведення конкурсу з обрання директора Олексіївського ліцею Покровської сільської ради.

  Провела та склала 17 актів обстежень житлово-побутових умов мешканців с.Олексіївка, які звернулись до мене, з метою надання субсидій, пільг та вирішення інших проблем.

За допомогою помічника-консультанта Супронюк Віктора була налагоджена робота із депутатом Дніпропетровської обласної ради Піскуновим Васильом Миколайовичем, який особисто приїздив  переглянути стан нашого «Колгоспного мосту», ознайомився із проблемами та виказав прагнення допомагати нашій громаді. Після чого Піскунов В.М. скоригував кошти у сумі 100 тис. грн. на закупівлю нових меблів до Олексіївського ліцею ПСР і в грудні 2021 року наш ліцей отримав ці меблі.

В межах своїх повноважень сприяла за допомогою Супронюк В.В. проведенню заходів щодо землекористування та стану довкілля в береговій зоні Каховського водосховища  по вул.8 Березня в с.Олексіївка.

            Перед новорічними святами дітям із багатодітних та малозабезпечених родин та в с.Олексіївка були надані безкоштовні солодкі подарунки.

  Приймала участь як представник Покровської громади в Дніпропетровській облдержадміністрації на нараді з  питань запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Прийняла участь з іншими працівниками Покровської сільської ради у навчальних тренінгах  у рамках україно-швейцарського проекту «Діємо для здоров’я», під час яких  нашу громаду ( всього 20 громад з усієї України пройшло відбір) було відібрано до участі у пілотному проекті «Діємо для здоров’я» з фінансовою підтримкою уряду Швейцарії  для її здійснення.

В рамках взаємодії в нашій Покровській громаді приймала участь у проекті «Березовий Гай»: безпосередньо із  помічником-консультантом депутата Супронюк Віктором допомагали у висадці дерев та кущів  у с.Капулівка.

          Під час 2021 року через мережу Фейсбук інформувала мешканців села Олексіївка про прийняті рішення Покровської сільської ради. У зв’язку з тим, що у Покровській сільській раді відсутній орган зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації, який би координував процес комунікації сільської ради із мешканцями громади, на сесії 24.12.2021 року депутатами села Олексіївка та села Приміське було винесено рішення про створення такого інформаційно-комунікаційного органу. Адже мешканці громади мають право знати, що відбувається на сесіях ( чути виступи депутатів, які відстоюють інтереси виборців), яка робота проводиться виконавчими органами, депутатами Покровської сільської ради. Всім нам потрібен діалог. Тому й надалі депутатський корпус буде  займати активну наполегливу позицію із створення відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації та залученню дійсних спеціалістів.

Хочу висловити подяку колегам з депутатського корпусу, працівникам Покровської сільської ради за допомогу у  вирішенні проблем, які виникали у мешканців села Олексіївка та за підтримку моїх проектів і пропозицій.  

Особлива подяка Приміському старостату на чолі із старостою Макаренко Сергієм, який завжди допомагав у вирішені проблем, які виникали у нашому селі із налагодження вуличного освітлення, відновлення водопостачання та електропостачання у домоволодіннях олексіївців, обрізки дерев, посипання вулиць під час ожеледиці.

Дякую виборцям, які довірили мені свій голос, небайдужим мешканцям села Олексіївка, сподіваюсь, що я виправдаю Ваші сподівання. Дякую всім і кожному за постійний діалог у нашій спільноті Фейсбук,  де ми часто спілкуємося у вирішені нагальних проблем села, постійно співпрацюємо - це найважливіша складова у діяльності сучасного ефективного депутата та сучасного, небайдужого до проблем  мешканця громади, адже наша спільна діяльність направлена на те, щоб наша громада була успішною. Попереду ще багато роботи, ідей та планів. Розраховую на Вашу підтримку.

 

 

 

З повагою до Вас, депутат VIII скликання Покровської сільської ради СУПРОНЮК Оксана.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь