Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про розвиток аптечної мережі на території Покровської сільської ради на час воєнного стану!

Дата: 29.04.2022 10:17
Кількість переглядів: 881

Фото без опису

Найактуальніше

про розвиток аптечної мережі

на території Покровської сільської ради на час воєнного стану!

 

Покровська сільська рада розглянула звернення жителів сільської ради щодо проблемних питань по доступності забезпечення лікарськими засобами населення с.Капулівка, с.Олексіївка, с.Приміське, с.Новософіївка та повідомляє наступне.

За участі виконуючої обов’язки голови Покровської сільської ради, начальника відділу охорони здоров’я Покровської сільської ради та директора КНП «ПЦПМСД» ПСР у березні поточного року проведено засідання робочої групи з питання доступності по забезпеченню лікарськими засобами сільського населення Покровської сільської ради. При обговоренні визначено, що задоволення потреб жителів та гостей с.Покровське у лікарських препаратах і виробах медичного призначення здійснюється через аптеку, яка знаходиться за адресою: с.Покровське, вул.Галайди, 105 а. У лютому поточного року Покровська сільська рада надала запит щодо планів розвитку ТОВ "РАМ РУАН", що здійснює зазначену діяльність у с.Покровське, для планування забезпечення доступності жителів нашої громади лікарськими засобами в  с.Покровське, с.Новософіївка, с.Капулівка та с.Олексіївка Нікопольського району Дніпропетровської області.

Керівництвом ТОВ "РАМ РУАН" повідомлено, що на даний час підприємство не планує розвиток у даній локації, крім того,  у березні припинено договір з медичним працівником Новософіївського ФП, а у 2022 році планується закриття діючого аптечного пункту у с.Покровське. Дана ситуація склалася в умовах воєнного стану через дефіцит фармацевтичних препаратів, які можливо надавати лише за готівку.

Враховуючи відсутність аптечних закладів у зазначеній сільській місцевості забезпечення лікарськими засобами населення можливо вирішити за рахунок залучення медичних працівників амбулаторій загальної практики - сімейної медицини та фельдшерського пункту, але в структурних підрозділах комунального некомерційного підприємства «Покровський центр первинної медико санітарної допомоги» Покровської сільської ради немає приміщення для забезпечення збереження зазначених вище лікарських засобів тому неможливо  створити безпечні умови праці, в тому числі  під час воєнного стану.

Таким чином, на період воєнного стану вирішили: залучити медичних працівників КНП «ПЦПМСД» ПСР, а саме, Капулівської АЗПСМ, Олексіївської АЗПСМ, Приміської АЗПСМ та Новософіївського ФП для формування списків потреби лікарських засобів при зверненні на медичний прийом жителів громади, визначивши відповідальних фахівців за щоденний прийом заявок на лікарські засоби (до 14.00 год),  з зазначенням ПІБ, адреси та номеру телефону замовника для визначення у формуванні та періодичності замовлення. При цьому інформуючи пацієнтів, що закупівля проводитиметься за рахунок замовника з врученням фіскального чеку при доставці. Доставку замовлень закуплених препаратів здійснювати визначеним працівникам, шляхом повідомлення по телефону, а у разі обмеженого пересування пацієнта чи відсутності родичів - адресно.

Список фахівців, залучених до виконання завдань розміщено у амбулаторіях та фельдшерському пункті КНП «ПЦПМСД» ПСР.

 

 

Виконавчий комітет, депутатський корпус  Покровської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь