Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вітаємо з Днем медичного працівника!

Дата: 17.06.2022 21:43
Кількість переглядів: 536

Фото без опису

З Днем медика привітання в Україні звучать у третю неділю червня. Відтак 19 червня в 2022 році – свято хранителів життя, це День медичного працівника 2022.

Покровська сільська рада пишається тим, що є засновником первинної та вторинної ланки медицини, де працюють досвідчені спеціалісти.

Комунальне підприємсво «Нікопольська лікарня» Покровської сільської ради» (далі – районна лікарня) надає вторинну медичну допомогу населенню Нікопольського району та м.Нікополь, де плідно працюють 276 працівників, з яких 46 лікарів, 113 середній медичний персонал, 62 молодший медичний персонал, 17 спеціалістів та 38 інших працівників.

«З початку року проведено 22 682 відвідувань в клініко-діагностичному центрі, в стаціонарі проліковано 1 772 пацієнтів, виконано 385 оперативних втручань, здійснено 355 виїздів та надано допомогу бригадою мобільного паліативну 34 пацієнтам до яких було здійснено 355 виїздів. На сучасній УЗД системі LOGIQ P9P7УЗД проведено 2 523 досліджень, також проведено 33 478 лабораторних та 3 830 рентгенологічних досліджень. На фіброгастродуодеоскопії проведено 310 обстежень, а фізіотерапевтичних досліджень 6 890. За 5 місяців 2022 року придбано слідуюче медобладнання: відсмоктувачі медичні, ліжко функціональне протипролежневе (для паліативних хворих), електрокардіографи, світильники операційні пересувні та ін. Також, повністю проведено капітальний ремонт в частині заміни дверних блоків клініко-діагностичного центру. Відремонтовано рентгенкабінет та встановлено нову систему рентгенографічну та флюороскопічну OPERAT90сsx. Продовжується проведення поточного ремонту приймального відділення та центрального входу в клініко-діагностичний центр. Проводиться реконструкція мережі медичного киснепостачання з охопленням всього ліжкового фонду (187 ліжок) медичним киснем» - повідомив директор КП "Нікопольська лікарня" ПСР» Андрій Палош.

Первинну медичну допомогу в Покровській сільській раді надають працівники структурних підрозділів комунального некомерційного підприємства «Покровський центр первинної медико-санітарної допомоги» Покровської сільської ради (далі – первинка), а саме амбулаторій загальної практики сімейної медицини - Покровської, Капулівської, Олексіївської, Приміської та Новософіївського фельдшерського пункту. Первинка обслуговує 13 населених пунктів, а саме с.Покровське, с.Капулівка, с.Катеринівка, с.Набережне, с.Красне, с.Шахтар, с.Приміське, с.Олексіївка, с.Старозаводське, с.Новософіївка, с.Путилівка, с.Степове, с.Хмельницьке.

У 2021 році працівники первинної ланки були ініціаторами громадських ініціатив та стали переможцями міжрегіонального конкурсу ДТЕКу «Громада своїми руками», реалізувавши проєкти з благоустрою амбулаторій. Так Віта Матюк, директор первинки, координувала ремонтні роботи у Покровській амбулаторії по створенню доступних умов очікування на прийом у амбулаторії дітей, осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення та створила «Кімнату матері та дитини». Наталя Балихіна, сестра медична Покровської амбулаторії реалізувала ініціативу «Енергозбереження своїми руками» за рахунок чого встановлено 7 пластикових вікон у цій амбулаторії.  Кубар Ольга, головна медична сестра первинки, реалізувала проєкт «Безбар’єрний доступ» та привела до ладу ганок Олексіївської амбулаторії, встановивши навіс та лавочки. За допомогою Наталії Прилепко, молодшої медичної сестри Новософіївського фельдшерського пункту, яка реалізувала проєкт «Новософіївська ініціатива», встановлено стоянку для велосипедів та дві навісні лавки з смітниками біля фельдшерського пункту.

Дякуємо усім медичним працівникам Нікопольської районної лікарні, амбулаторій та фельдшерських пунктів, шкільним медсестрам та медсестрам дитячих садочків, молодшим медичним сестрам за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у наданні медичної допомоги населенню та вітаємо з Днем медичного працівника!

Виконавчий комітет та депутатський корпус  Покровської сільської ради висловлює найтепліші слова вдячності нашим медичним працівникам, представникам найгуманнішої у світі професії, тим, хто не жаліючи зусиль і часу приймає на себе важкий тягар людського болю і страждань, оберігає найцінніше, що є у людини — її життя. Адже здоров'я нації є базовою умовою нормального розвитку країни, її благополуччя. Прийміть побажання міцного здоров'я і благополуччя Вам, Вашим рідним і близьким. Нехай збудуться всі Ваші задуми, а віра і оптимізм завжди залишаються з Вами!

                                                  

 З повагою,

Виконавчий комітет

та депутатський корпус 

 Покровської сільської ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь