Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОПЕРЕДЖЕННЯ ПОЖЕЖ ПІД ЧАС ЗБИРАННЯ НОВОГО ВРОЖАЮ РАННІХ ЗЕРНОВИХ КУЛЬТУР

Дата: 24.06.2022 13:43
Кількість переглядів: 610

Для хліборобів настав найважливіший період - збирання врожаю. Жнива є причиною особливої турботи як для хліборобів, так і для рятувальників, бо через чиюсь прикру недбалість усе, що виростили люди, може бути втраченим.

Від того, як буде вирощений і збережений урожай, безпосередньо залежить добробут громадян. Уберегти хліб від пожеж — завдання для всіх жителів Нікопольського району.

Загрозу для нового врожаю створюють спекотна погода, сухі хліба, несправний стан деяких хлібозбиральних агрегатів, а також людська недбалість та безвідповідальність. Тому у цей напружений період, аграріям, рятувальникам та усім громадянам необхідно об’єднати зусилля, аби не допустити вогонь на поля та у місця зберігання врожаю, забезпечити населення хлібом та до зернини зберегти вирощене.

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ, ПАМ’ЯТАЙТЕ!

Випалювання стерні, сухої трави, поживних залишків, соломи на полях може призвести до пожеж на сусідніх полях, на територіях приватних домоволодінь, лісосмугах, відключень повітряних ліній електропередач надвисокої напруги. Це завдає державі великі матеріальні та економічні збитки. Дим, який виникає внаслідок горіння та тління, потрапляє до населених пунктів, що викликає масове незадоволення громадян, алергічні захворювання, завдається шкода навколишньому середовищу, може призвести до тяжких станів або навіть смерті.

Нагадуємо Вам, що палити, розводити багаття, застосовувати відкрите полум’я на хлібних масивах та поблизу них, а також біля скирт соломи та сіна заборонено. Туристичні намети не можна ставити ближче-100 метрів від поля. Під час жнив не ходіть по перекритим тимчасовим дорогам та стежкам. Дорослі повинні подбати, щоб діти не бавилися з вогнем поблизу хлібних масивів.

Сурове дотримання правил пожежної безпеки під час збирання врожаю – обов’язок кожного громадянина.

ДІЇ ПРИ ВИНИКНЕННІ ПОЖЕЖІ

У всіх випадках виникнення пожежі треба негайно повідомити до пожежно-рятувального підрозділу за телефоном «101». До приїзду рятувальників гасити вогонь наявними силами та первинними засобами пожежогасіння. Для обмеження розповсюдження вогню, зону горіння необхідно обов’язково оборати.

Приступити до гасіння пожежі шляхом збиття полум'я або засипанням полум'я землею. Після гасіння пожежі організувати спостереження спеціально виділеною групою людей до повної ліквідації усіх осередків горіння.

При виникненні пожежі на комбайні необхідно відключити молотарку, при нагоді вивести машину з масиву, заглушити двигун, відключити акумуляторні батареї і почати гасіння. Для цього в першу чергу треба використати вогнегасники, закидати вогонь землею.

Під час гасіння пожежі у зернотоку, складах із зерном треба враховувати, що вода і дим псують зерно. Тому не слід поливати водою зерно в тих місцях складу, яким вогонь безпосередньо не загрожує. Необхідні терміново вимкнути електрострум, зупинити роботу зерноочисних машин вентиляторів, переключити потокові гази в димову трубку, вимкнути розвантажувальне обладнання, потім приступити до гасіння вогню. Зерно, яке зберігається в мішках, виносять із приміщення. Насамперед треба збити полум'я, а потім остаточно погасити вогонь розпиленим струменем води.

 

 Нікопольське районне управління

ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь