Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як реагувати на новини?

Дата: 17.03.2022 11:11
Кількість переглядів: 154

Фото без опису

Чимало інформації може негативно впливати на емоційний стан. Проте неможливо не читати й не цікавитися новинами. Якщо в перші дні ми відчували ейфорію та піднесення, згодом ці почуття виснажують і настає фаза розчарування та стомлення. Це нормально, тому організм автоматично вмикає функцію захисту та збереження енергії. 

З часом на 5, 10 чи 15-й день війни, людина фізично втомлюється від новин. Це нормально, адже негатив неможливо спокійно сприймати й нічого не відчувати. Самостійно впоратися з великим потоком інформації важко. Психіка людини не витримує, унаслідок чого може виникати стрес або нервові зриви. Важливо допомагати собі, бо мозок не може постійно перебувати в стані напруги. Ми підготували кілька простих порад, як реагувати на новини й зберігати здоровий емоційний стан.

  1. Сон — обов'язкова умова. Уві сні мозок відпочиває, тому треба спати за будь-якої нагоди. Якщо у вас безсоння на фоні стресу, можна випити заспокійливі.
  2. Паузи від читання новин. Змушуйте себе відволікатися від телефона або телевізора, де транслюють новини. Для цього можна встановлювати таймер, наприклад, через кожні 20–30 хвилин робити 10-хвилинну перерву.
  3. Вчитися справлятися з емоціями та тривожністю. Насамперед діють емоції, вже потім — розум. Через це більшість людей при перших тривожних новинах починає діяти хаотично. За великого обсягу негативної інформації ми маємо вчитися вмикати спочатку мозок.
  4. Новини потрібно фільтрувати, обов'язково перевіряти. У мережі поширюється багато фейків. Не варто одразу вірити всьому, що читаєте, а також поширювати новини, якщо не впевнені в їх правдивості.
  5. Розписати режим дня. Якщо ви випадаєте зі звичного графіку, це призводить до стресу. Не позбавляйте себе звичок, які ви робили в час до війни. Це допоможе залишатися «в строю» т сприймати новини без паніки.
  6. Вірити та планувати своє життя «після війни». Надія в перемогу надає натхнення та сили. Щоб не впасти в депресію, потрібно продовжувати жити, мріяти й планувати.

Новини стали невід'ємною частиною нашого життя. При цьому вони не повинні заміняти все наше життя. Пам'ятайте про звичні прості речі, якими ви наповнювали кожен свій день до війни. Крім новин, існує коло друзів, рідних. Важливо спілкуватися, обніматися, щоб заповнюватися любов’ю, а не негативном. Важливо знаходити позитив, додати гумор у життя для балансу. Адже попереду нас чекає перемога, шлях відновлення та світле незалежне майбутнє. Тож важливо зберегти спокійний емоційний стан та ментальне здоров'я.

Детальніше на сайті ДІЯ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь