Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СБУ затримала ділків, які вимагали з обвинуваченого гроші за уникнення тюремного строку у справі, що розслідувала спецслужба

Дата: 17.08.2022 11:33
Кількість переглядів: 163

Служба безпеки у рамках протидії внутрішнім загрозам державній безпеці затримала у Харкові двох ділків, котрі вимагали гроші з учасника кримінального провадження, яке розслідували слідчі спецслужби.

За 12 тис. дол. США зловмисники пропонували обвинуваченому «вирішити питання», щоб уникнути реального строку ув’язнення за масштабні фінансово-господарські махінації.

Таку пропозицію висунули двоє місцевих жителів, один із яких представлявся нібито діючим співробітником української спецслужби.

Застосовуючи психологічний тиск, вони обіцяли обвинуваченому «вплинути» на суддю Київського районного суду Харкова для пом’якшення покарання.

Співробітники СБУ задокументували передачу зловмисникам першої частини неправомірної вигоди у розмірі 10 тис. дол.

Після цього ділки вимагали ще 2 тис. дол. на «додаткові витрати». Під час одержання половини цієї суми правоохоронці затримали обох зловмисників.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії, у тому числі обшуки за місцями проживання затриманих.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Головного управління внутрішньої безпеки СБУ спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Київської окружної прокуратури міста Харкова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь