Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Формуємо на 2023 рік команду лідерів для щорічного культурно-спортивного заходу «Діємо для здоров’я! Діємо для життя!»

Дата: 21.09.2022 11:31
Кількість переглядів: 915

 

Доброго здоров’я шановні мешканці та гості Покровської сільської ради!

 

У травні поточного року, за результатами проведення спортивного марафону «Діємо для здоров’я! Діємо для життя!» та депутатським зверненням, виконком Покровської сільської ради вирішив започаткувати проведення на території Покровської сільської ради щорічного культурно-спортивного заходу «Діємо для здоров’я! Діємо для життя!» приуроченого пам’яті Миколи Хнюкала, тривалістю 21 день з 20 квітня по 10 травня щорічно, з можливістю приєднання до обласних, всеукраїнських та міжнародних проєктів. Фіналом заходу може бути фестиваль, чи інший захід, дату якого будемо погоджувати разом.

Влітку, команда україно-швейцарського проєкту «Скорочення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні» (коротка назва — "Діємо для здоров'я") запросила начальника відділу охорони здоров’я Покровської сільської ради вивчити досвід з організації заходу для промоції здоров’я на фестивалі Здоров’я Fest, що пройшов вперше у селі Стрілки (Львівська область). Інформаційний захід став святом для усіх родин, який вчить людей у маленьких громадах правилам здорового способу життя. Так, команда агенції One Health придумали концепцію заходу, де дорослі і діти навчалися правилам здорового життя просто під час фестивалю. У програмі були: майстер-класи і лекції про здорове харчування; спортивні активності для дорослих і дітей; медична зона з лікарями та психологами; тренінг із першої домедичної допомоги; конкурси і вікторини на сцені з ведучим та виступами місцевих талантів. Люди отримали знання, як діяти далі… Діяти для здоров’я. Проєкт став успішним завдяки співпраці медиків, освітян, представників громадського сектору та органів влади. Згодом ідею підхопило місто Здолбунів (Рівненська область).

 Реалізувати такий захід під силу нашій громаді, а україно-швейцарський проєкт "Діємо для здоров'я" може нам у цьому допомогти.

Що для цього потрібно? Дізнатися, які проблеми існують в громаді у сфері громадського здоров’я. Наприклад, Стрілківська громада з’ясувала, що її мешканці звертаються за медичною допомогою, лише коли виникають ускладнення, але до того не займаються профілактикою захворювань і не знають, як вести здоровий спосіб життя.

Якщо ми хочемо організувати Здоров’я Fest у своїй громаді, ми можемо скористатися усіма напрацюваннями, підготовчими матеріалами та контактами і запросити команду проєкту «Діємо для здоров’я» на започаткований Покровською сільською радою щорічний культурно спортивний захід у травні наступного року.

Також наприкінці липня депутатом, працівником сільської ради та директором комунального підприємства проведено навчання на практичному онлайн тренінгу «Як адвокатувати питання здоров’я населення в громаді» в рамках проєкту "Діємо для здоров'я". На тренінгу ми навчалися підбирати та організовувати команди для реалізації ініціатив, направлених на збереження здоров'я населення, визначати пріоритети, розподіляти ролі, координації зусиль, стратегічного мислення, поінформованості, комунікації, роз’яснювальної кампанії.

Щоб вчасно інформувати населення та зробити захід корисним нам разом треба визначитися з багатьма організаційними питаннями.

Заповніть, будь ласка, анкету до 30 вересня 2022 року включно, відповівши на запитання пов'язані із організацією заходу. З вашою допомогою ми разом зможемо визначити місце та термін проведення заходу, завдання, організаційні засади, порядок проведення, фінансові умови, джерела фінансування, нагородження учасників та переможців, інформаційне забезпечення та інші питання по впровадженню активностей, які допоможуть населенню громади піклуватися про своє здоров’я. 

Анкету-опитування для організації щорічного культурно-спортивного заходу «Діємо для здоров’я! Діємо для життя!» розміщено на офіційному сайті Покровської сільської ради у розділі «новини» або за посиланням : https://forms.gle/U8KW8AuLben6ru2i8

 

 

Телефони для контакту:

+380957978313 Інна ШЕСТАК,

+380990787111 Оксана СУПРОНЮК

Виконавчий комітет,

депутатський корпус  Покровської сільської ради,                                                          команда проєкту "Діємо для здоров'я"

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь