Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всеукраїнська школа онлайн забезпечить безперервне онлайн-навчання учнів 5-11 класів протягом всього навчального року

Дата: 17.09.2022 14:04
Кількість переглядів: 90

Фото без опису

Відбудеться доповнення й оновлення навчального контенту Всеукраїнської школи онлайн (ВШО) — державної цифрової платформи для дистанційного та змішаного навчання школярів 5-11 класів, громадською спілкою «Освіторія» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства цифрової трансформації України, ЮНІСЕФ та у співпраці з Українським інститутом розвитку освіти.   

До кінця 2022 року на платформу будуть додані уроки, тести та матеріали для самопідготовки з 18 дисциплін для учнів 5-11 класів. У такий спосіб разом з усіма уроками, що вже є на платформі, ВШО покриватиме навчальні програми повністю, щоб школярі в Україні та за кордоном могли безперервно навчатись онлайн. Наразі на платформі вже розміщено понад 2500 уроків і до кінця року буде додано ще 1000. 

Крім того, матеріали для 5-6 класів будуть оновлені відповідно до стандартів реформи НУШ у базовій середній освіті, яка від початку навчального року впроваджується в 5-х класах. 

Навчання на платформі просте й інтерактивне, а також повністю безоплатне. Кожен урок орієнтований на те, щоб відповідати зацікавленням та сприйняттю сучасного школяра. Так, для викладення та пояснення навчального матеріалу використовуються 3D-моделі, 3D-екскурсії та інтерактивні експозиції музеїв світу, елементи гейміфікації,  сучасних комп’ютерних ігор та навіть мемів. 

Кожен урок ВШО пройшов 5 рівнів експертної перевірки, зокрема, на відповідність навчальній програмі, доступність і недискримінаційність

Методичний супровід забезпечується Українським інститутом розвитку освіти. 

Юрій Демедюк, керівник Українського інституту розвитку освіти: 

«Попри всю складність ситуації, наш принцип незмінний  —  школа працює завжди! Вона у комп’ютері, планшеті чи смартфоні. Саме такий принцип закладено у “Всеукраїнську школу онлайн”. Це реальна і якісна підтримка учнів, вчителів і батьків. Платформа популярна серед українців! За час її існування користувачі переглядали відео понад 5 млн разів. Також важливо, що ВШО дає підтримку скрізь, де є доступ до інтернету. По суті, це національна онлайн-платформа для змішаного та дистанційного навчання учнів і методичної підтримки вчителів 5-11 класів. На сьогодні це найбільш доступна платформа в Україні, якою можуть користуватися й певні категорії учнів з особливими освітніми потребами». 

Наразі ВШО є одним з найефективніших інструментів для дистанційного та змішаного навчання. 

 Анна Сидорук, операційна директорка громадської спілки «Освіторія»: 

«Сьогодні на платформі активно навчається близько 455 тис. зареєстрованих користувачів, з них — понад 300 тис. учнів, частина з яких проживають на тимчасово окупованих територіях або наразі перебувають за кордоном. В умовах війни найважливіше, що може забезпечити платформа, — це можливість повернутись до навчання за українською програмою і мати доступ до якісного україномовного контенту в усіх куточках України та поза її межами».


Долучитися до навчання на платформі можна за посиланням — https://lms.e-school.net.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь