Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шукаємо фахівців із виробництва серіалів для Дія. Цифрова освіта та Дія. Бізнес

Дата: 06.11.2022 14:11
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

З початку повномасштабної війни, український бізнес стикається з низкою викликів та перешкод у своїй діяльності. Війна зумовила значний запит на підтримку компаній, їх постачальників та відповідно стала поштовхом для створення нових підприємств та їх мереж. Зважаючи на те, що роль бізнесу в умовах війни може бути як позитивною, так і негативною, значно відчутнішим стало зростання запиту від суспільства щодо демонстрації компаніями їх діяльності та впливу, який вони здійснюють на суспільство як напряму, так і через власні ланцюги поставок. 

Дорожньою картою та орієнтиром для бізнесу щодо відповідальної бізнес-поведінки є Керівні принципи ООН з питань бізнесу та прав людини, які містять чіткі рекомендації підприємствам щодо відповідального ведення бізнесу, спрямованого на забезпечення поваги до прав людини. Зокрема, Керівні принципи ООН вимагають від підприємств проведення процедури належної обачності щодо прав людини (Human Rights Due Diligence, HRDD), яка включає ідентифікацію, запобігання та пом’якшення несприятливого впливу на людей і таким чином допомагає компаніям керувати потенційними та реальними ризиками.

Для сприяння та прискорення впровадження практик відповідального ведення бізнесу в Україні через імплементацію Керівних принципів ООН, Програма розвитку Організації Обʼєднаних Націй в Україні у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України оголошує участь у тендері на виготовлення двох освітніх онлайн курсів на тему Бізнес та права людини для платформ Osvita.diia.gov.ua та Business.diia.gov.ua

 Зокрема, передбачається розробка двох онлайн курсів: базового та поглибленого. 

Базовий курс, який буде розміщено на порталі Дія.Цифрова освіта, орієнтований на широку аудиторію представників та представниць бізнесу, громадських організацій та органів державної влади, і допоможе учасникам отримати загальне уявлення про  Керівні принципи ООН щодо бізнесу та прав та як держава і бізнес можуть їх застосовувати.

Поглиблений курс, який буде розміщено на порталі Дія.Бізнес, передбачає більш глибоке занурення у тематику і допоможе учасникам визначати вплив компанії на права людини, орієнтуватися у процесах управління ризиками щодо прав людини, запровадити процедури належної обачності щодо прав людини (human rights due diligence), зокрема в умовах війни, щоб допомогти компаніям в Україні адаптувати свою діяльність до поточних обставин. 

Зокрема, учасники та учасниці зможуть дізнатися про:

  •     Керівні принципи ООН з питань бізнесу, а також мінімальні вимоги до бізнесу щодо відповідальної поведінки.
  •     Глобальний та європейський дискурс щодо бізнесу та прав людини, включаючи законодавство ЄС та держав-учасниць, а також наслідки його прийняття для українських експортерів. 
  •     Належну обачність щодо прав людини (human rights due diligence) та її основні складові: зокрема як виявляти, оцінювати, комунікувати та відстежувати фактичний та потенційний вплив діяльності на права людини, розробляти відповідні механізми реагування та інтегрувати їх у операційні процеси та політики компанії та ін.
  •     Загрози і викликів, з якими стикається бізнес під час кризи та війни, та як на них реагувати за допомогою «поглибленої» процедури належної обачності та ін. 

 Курси покликані на конкретних прикладах допомогти компаніям в Україні адаптувати свою діяльність до поточних обставин, тим самим посилюючи їх позитивний внесок у суспільство та підвищуючи конкурентоспроможність за рахунок вчасному виявленню та запобіганню ризикам.

Основні завдання для продакшену:

- зйомка та редагування відео та аудіо

-  створення текстових сценаріїв для кожного курсу (по 8 модулів кожний) та тестів після кожного модуля, а також створення рекламних відео курсів

- розміщення курсів у трьох мовних версіях: українською, англійською, японською.

Переглянути детальні вимоги до компаній та зареєструватися для участі у тендері можна за посиланням: http://bit.ly/3WsMaHU.

Надсилати свої запити на роз’яснення щодо технічного завдання / специфікації / інших тендерних документів потрібно на порталі.

Документи можна подавати англійською та українською. 

Дедлайн подачі пропозиції: 10 листопада 2022 року. 

Курси розробляються в рамках Проєкту ПРООН «Належна обачність у сфері прав людини в глобальних ланцюгах постачання: впровадження Керівних принципів ООН щодо бізнесу та прав людини для справедливого відновлення», який реалізується за фінансової підтримки Уряду Японії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь