Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Майже 1,5 тис. старшокласників розроблять Маніфест бачення свого внеску у розвиток країни

Дата: 10.11.2022 14:12
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

Старшокласники з різних куточків України разом розроблять «Маніфест змін», де пропишуть своє бачення післявоєнного відновлення України та свого внеску у цей процес в межах проєкту «Країна взаємно красивих людей». Проєкт реалізує освітня фундація GoGlobal за фінансової підтримки Програми сприяння громадській активності «Долучайся!» у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації та національним проєктом Дія.Цифрова освіта

Разом зі своїми вчителями, українськими та іноземними англомовними волонтерами й мотиваційними спікерами старшокласники сформують та презентують своє бачення розвитку України. Це стосуватиметься майбутньої системи охорони здоров`я, соціальної сфери та спільнот, освіти та кар`єри, міжнародних відносин та ролі України у світі. 

Проєкт «Країна взаємно красивих людей» розроблятимуть близько 1300 учнів віком 15-18 років зі 157 шкіл. Їм допомагатимуть 50 українських волонтерів та 30 волонтерів з США, Великобританії, Канади, Франції, Туреччини та інших країн. Всі заходи проводитимуться онлайн. Мотиваційні спікери розкажуть дітям про ініціативи, які сьогодні втілює в життя громадський сектор та державні інституції, поділяться інструментами проявлення себе та втілення своїх ідей в життя, а також замотивують молодь. 

Заступник Міністра цифрової трансформації Валерія Іонан вмотивовувала молодих людей на роздуми щодо власних цілей і розказала про власний кар'єрний шлях та проєкти, які вона запроваджує від Мінцифри.   

«Я раджу вам подумати над метою вашого життя. Чим раніше ви це зробите та відрефлексуєте, зрозумієте свою персоналізовану траєкторію розвитку, тим більше у вас шансів досягти тих результатів, про які ви навіть і мріяти не могли», —  зазначає Валерія Іонан. 

Режисер першого україномовного трилера «Штольня» Любомир Левицький порадив молодим людям шукати приховані таланти та реалізовувати їх.  

«Якщо ви не відкриєте в собі свою суперсилу, ви будете шкодувати все життя. Кожен з нас нагороджений якимось талантом, який іноді до кінця навіть не розуміємо. Звертайте увагу на те, що вас відрізняє від інших. На те, що ви, можливо, приховуєте від людей. Це і є ваша суперсила», — порадив Любомир Левицький.

Директорка GoGlobal Тетяна Коврига розказала про цілі програми та як вона може допомогти новому, сміливому поколінню молодих українців та українок.  

«Ми розпочали програму, яка надихне молодь бути більш активними, долучатися до громадських, волонтерських ініціатив й не тільки. Сучасні молоді хлопці та дівчата стали більш впевненими в собі. Готові прийти на допомогу, підставити плече, коли важко. І це неоціненно. Ми, своєю чергою, готові їм у цьому допомогти», — розповідає Тетяна Коврига. 

«Країна взаємно красивих людей» втілюється в межах програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується Pact в Україні. Зміст програми є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов’язково відображує погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

GoGlobal — освітня фундація, яка сім років пілотує, впроваджує та масштабує проєкти в освітній сфері. За цей час GoGlobal провів навчання для понад 150 000 дітей у своїх освітніх програмах GoCamp. Дітей навчали англійської мови, керування проєктами, креативного мислення та дизайну тощо. Після початку повномасштабної війни ми запровадили програму з психологічної підтримки вчителів і дітей через них. Свої освітні програми GoGlobal реалізує за підтримки міжнародних інституцій, посольств та урядів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь