Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Києві презентували друковану версіюю «Довідника безбар'єрності»

Дата: 18.11.2022 14:14
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

16 листопада у Києві відбулася презентація друкованої версії «Довідника безбар’єрності» – ініціативи та флагманського проєкту першої леді Олени Зеленської. 

Це унікальне мультиформатне видання за формою та якістю виконання:

  • зі шрифтом Брайля 
  • конгревним тисненням
  • QR-кодами на переклад українською жестовою мовою

У жовтні 2022 року перша леді Олена Зеленська вперше презентувала друкований «Довідник безбар’єрності» на Франкфуртському книжковому ярмарку. 

«Ми вже давно визначили для себе, що найголовніше в державі – це людина. Філософією держави має бути людиноцентричність. А для цього людині треба дати всі можливості. Моєю роботою було сприяти цим можливостям. Безбар’єрність – це не лише фізичні перепони, це ще й психологічні перестороги, упередження, економічна нерівність, наприклад нерівна оплата. Ми боролися з усіма цими перешкодами: створювали дружній простір, домагалися рівної оплати праці та працевлаштування для всіх, незалежно від статі та фізичного стану, боролися з упередженнями та насильством – фізичним і психологічним», – розповіла Олена Зеленська про проєкт в інтерв’ю Brigittе.

Водночас, як зауважила перша леді, із російським вторгненням безбар’єрність набула ще більшої актуальності й нового значення. 

У вересні 2021 року з’явився гід з безбар'єрного спілкування «Довідник безбар’єрності» в електронному форматі. Він у доступній формі пояснює, чому не можна обмежуватися пандусами, якщо хочемо жити у безбар’єрному світі, а також, чому мова спілкування дуже важлива.

«У комунікації приховано набагато більше сенсів, ніж нам здається. Цей довідник допоможе розкрити нові, додаткові смисли, коли в центрі уваги – людина. І це стане першим кроком у формуванні нової етики спілкування», – підкреслила у ході презентації електронної версії Довідника Олена Зеленська.

Електронний Довідник містить розділи – «Складові безбар’єрності», «Правила мови», «Словник» та «Безбар’єрний календар», «У воєнний час», «Етика взаємодії у періоди стресу». 

«Довідник безбар’єрності» – проєкт із відкритим кодом: його електронна версія регулярно збагачується новою актуальною інформацією. Робота з наповнення довідника корисною інформацією триває.

Нагадаємо, що на платформі Дія.Цифрова освіта, за ініціативи першої леді Олени Зеленської та ГО «Безбар’єрність» вийшли такі освітні серіали: «Безбар’єрна грамотність» та  «Безбар’єрна держава».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь