Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт старости Приміського старостинського округу Макаренка Сергія Григоровича за 2022 рік

Дата: 28.02.2023 15:24
Кількість переглядів: 617

Фото без опису

 

             Рішенням  сесії Покровської сільської ради VІІІ скликання від 27.11.2020 року № 8-1 на території Покровської сільської ради утворено Приміський старостинський округ з центром у селі Приміське, до складу якого входять села Приміське, Олексіївка, Старозаводське.

            Робоче місце старости – осередок органу місцевого самоврядування знаходиться за адресою: с. Приміське вул. Конторська 2.

             Рішеннями цієї ж сесії мене затверджено на посаді старости Приміського  старостинського округу на строк повноважень Покровської сільської ради VIІІ скликання та затверджено Положення про старосту, яке відповідно до Конституції України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», інших актів законодавства України, визначає правовий статус старости, порядок його обрання та припинення повноважень, відповідальність, порядок звітування та інші питання, пов’язані з діяльністю старости.

             14 липня 2021 року прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост».

Керуючись Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Регламентом  Покровської сільської ради,   Положенням про старосту та іншими нормативно - правовими  актами,  що визначають порядок його діяльності, звітую про свою роботу на посаді  старости Приміського старостинського округу за 2022 рік.

До старостинського округу входять 3 села (Приміське, Сторозаводське, Олексіївка).

 Площа старостинського округу – 120,54 км²

 Кількість населення -  5535 чоловік

 В Приміському старостинському окрузі працюють:

           - Приміський та Олексіївський ліцеї ;

           - Приміський ДНЗ «Ромашка» , Олексіївський ДНЗ «Сонечко» та «Чайка»

           -Олексіївський та Приміський сільські будинки культури в яких         працюють бібліотеки;

           -Олексіївська амбулаторія загальної практики сімейної медицини, Приміська амбулаторія загальної практики сімейної медицини.

            З моменту призначення мене на посаду старости Приміського старостинського округу виконую обов’язки, в межах моїх повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування»,  «Положенням про старосту» Покровської сільської ради, затвердженого рішенням сесії №9-1/VIII від 27.11.2020р., та керуючись Конституцією України та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України .

          Одним із завдань, відповідно до Положення про старосту, є сприяння жителям округу у підготовці документів, що подаються до органів місцевого самоврядування. Я сприяв підготовці документів жителями округу та передавав їх  до  сільської ради. Найчастіше жителі звертались за отриманням матеріальної допомоги на лікування,  реабілітації в післяопераційний період.

          Впродовж 2022  року виконкомом  Покровської сільської ради матеріальна допомога надавалася: учасникам бойових дій, ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС та жителям громади на лікування.

          Отримували жителі старостинського округу матеріальну допомогу від Скорук Т.О., Палоша А.А., Піскунова В.М., - депутатів обласної ради.

             За звітний період на території Приміського старостинського округу згідно зі статтею 37 Закону України «Про нотаріат» вчинено 125 нотаріальних дій (посвідчення заповітів, заяви на відкриття спадкової справи, посвідчення підпису на довіреності). За період роботи жителям   видано 25 характеристик.

              В с. Олексіївка  та  с. Приміське працюють віддаленні місця відділу ЦНАП.

               Загальна кількість довідок, виданих жителям Олексіївки, Приміського, Сарозаводського в  2022 році становить 1275.

              У зв’язку з військовою агресією рф відносно України на територію Приміського старостинського округу прибули внутрішньо переміщені особи.      Адміністратори  ЦНАП, віддалені місця яких знаходяться в с. Олексіївка та с.Приміське,  зареєстрували за 2022 рік 3636 осіб.

              Також 550 власників будинків, які розмістили переселенців, отримали відшкодування комунальних послуг.

              Постійно разом з благодійними організаціями організовувалася допомога ВПО та жителям старостинського округу продуктами харчування, засобами гігієни та іншим.

               З початку вторгнення рф на територію нашої країни в с. Олексіївка і с.Приміське з метою недопущення  протиправних дій та з метою дотримання вимог  комендантської години і для взаємодії з територіальною обороною було створено добровільне об’єднання місцевої самооборони.   

              Це об'єднання  виконувало свої завдання в с. Олексіївка до жовтня 2022 року.

              Як член виконавчого комітету Покровської сільської  ради, за звітний період брав участь у чергових та позачергових засіданнях виконкому. Був присутній  на всіх пленарних засіданнях Покровської сільської  ради.

            Веду прийом громадян в Олексіївці та Приміському згідно графіку прийому громадян.  Проводячи прийом  громадян, веду облік та узагальнюю  їх пропозиції. Співпрацюю з депутатським корпусом старостинського округу, керівниками бюджетних установ та волонтерськими центрами нашої громади.

 

            В 2022 році встановили автоматичну систему регулювання рівня води в водонапірних вежах с. Олексіївка, завдяки якій покращилось водопостачання села.

           У  вирішенні багатьох  питань  допомагає ФГ Скорук М.А.

            Допомагає також у вирішенні проблем старостату  Покровський ГЗК.

           Силами активістів та свідомого населення в с.Олексіївка відреставровано і встановлено ігровий майданчик та облаштовано два місця відпочинку в прибережній зоні Олексіївської затоки (вул. Берегова, вул. 8- Березня) Відремонтовано лавки та приведено до ладу стадіон в с. Приміське.

            Брав участь у підготовці пропозицій до місцевого бюджету. В бюджеті Покровської сільської ради на 2023 рік закладені кошти на реконструкцію проїжджої частини вулиці Степова в  с. Олекіївка та на капітальний ремонт асфальтобетонного покриття вул. Глінки в с.Приміському, також передбачені кошти на проект капітального ремонту частини вул. Залізничної. В 2023 році планується встановлення нових дитячих майданчиків в с.Олексіївка та с.Приміське .

              Ще в 2021 році виготовлені проекти з благоустрою вул. Конторська – Шкільна в с. Приміське та частини вул. Чкалова в с. Олексіївці, але війна не дала можливості їх реалізувати.

        Однією із проблем  на теперішній час залишається аварійний стан «колгоспного мосту», вивіз руїн будівлі «тресту» та «старої школи» в Олексіївці, ремонт  проїжджої частини вул. Центральна в с. Приміське, не асфальтовані  провулки від  вул. Чкалова до вул. Берегової в с.Олексіївка.

            Щиро дякую всім, хто долучається до розвитку округу, платникам податків, громадським активістам, волонтерам, працівникам бюджетної і комунальної сфери за те, що вони своєю працею розвивають села, незважаючи на нинішні важчі умови, спричинені  війною.

           Дякую жителям громади за  допомогу ЗСУ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь