Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Випалювання трави - ЦЕ ЗЛОЧИН!

Дата: 24.03.2023 09:42
Кількість переглядів: 636

З настанням весняної теплої погоди до Служби порятунку «101» починають надходити повідомлення про пожежі в екосистемах унаслідок необережного поводження з вогнем чи навіть навмисного підпалу сухої рослинності та її залишків на відкритих територіях.

Так, станом на 20 березня 2023 з початку року на території Нікопольського району виникло 8 пожеж, в результаті яких було знищено 14 гектарів сухої рослинності.

Випалюючи суху рослинність руйнується біосистема. У нищівному вогні гинуть тварини для яких поле є рідним домом. Гинуть рослини, адже знищується насіння однорічних та дворічних трав. Вогонь частково або повністю знищує кореневу систему та гілля багаторічних рослин, збіднюється склад ґрунту, знижується родючість.

Палають залишки сухої рослинності на полях, пасовиськах, узбіччях доріг. І це в час, коли в Україні триває війна, коли екстрені служби задіяні максимально, працюють практично 24/7 не лише на тимчасово окупованих територіях, а й на територіях, де не ведуться активні бойові дії.

Такі підпали відволікають від бойових завдань рятувальників,  які виїжджають на виклики, навіть у відносно мирних областях, адже змушені використовувати резерви не за призначенням, а тому можуть просто не встигнути туди, де справді буде потрібна термінова допомога.

Нагадуємо, що у березні 2022 року до Кримінального кодексу України внесли зміни. Згідно статті 113 «Диверсія» навмисні підпали розцінюються як кримінальний злочин. На порушників, очікує штраф до 21 420 грн. Або ув'язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Вкотре звертаємося до громадян з проханням не провокувати пожежі в екосистемах! Пам'ятайте, що  навіть невелике загорання при сухій та вітряній погоді може стати причиною масштабної пожежі. До того ж, такого роду загорання шкодять не лише навколишньому середовищу, але й людям!

Рятувальники Нікопольщини закликають громадян не спалювати сухостій та берегти землю від вогню. Якщо ж ви стали свідком пожежі - негайно повідомте за екстреним номером Служби порятунку 101!

 

 

Нікопольське районне управління

Головного управління ДСНС України

у Дніпропетровській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь