Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Служба безпеки України на Дніпропетровщині викрила чергових антиукраїнських агітаторів на виправдовуванні військової агресії рф

Дата: 14.04.2023 08:56
Кількість переглядів: 652

Фото без опису

Служба безпеки України на Дніпропетровщині викрила чергових антиукраїнських агітаторів на виправдовуванні військової агресії рф

Співробітники СБУ заблокували антиукраїнську агітацію чергових російських прихильників, які підтримували окупацію ворогом українських територій та виправдовували воєнні злочини агресора.

Так, мешканка Кривого Рогу тривалий час вела асоціальний спосіб життя, ніде не працювала і жила за рахунок родичів. Вважаючи, що «руський мир» принесе достаток та благополуччя, вона активно закликала підтримувати військову агресію рашистів проти України і співпрацювати з ворогом. Завдяки постійному спілкуванню у проросійських пабліках та групах у соцмережах, її антиукраїнська позиція посилювалась. На особистій сторінці жінка викладала деструктивний контент з дискредитацією українського керівництва країни та популяризацією путінського режиму. Пости вона супроводжувала власними коментарями із закликами знищити «нациків» в місті, і виказувала підтримку нанесенню ворогом ракетних ударів по регіону.

Також, ворожим агітатором виявився безробітний мешканець Кам’янського району. У зв’язку із відсутністю самореалізації в житті, він мав впевненість у покращенні ситуації після окупації ворогом Дніпропетровщини. Він виправдовував збройну агресію у відношенні нашої держави, а бойові дії на сході України, спровоковані рф у 2014 році, називав внутрішнім громадянським конфліктом. Пости з підтримкою так званої «спеціальної воєнної операції» та окупації ворогом українських територій стали основним контентом його аккаунта в інтернеті. Публікації він супроводжував особистими коментарями, де глорифікував дії ворожої армії, і дискредитував Збройні сили України.

Співробітники СБУ викрили антиукраїнських пропагандистів і припинили ворожу агітацію.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.

Наразі в рамках розпочатих кримінальних проваджень двом російським прихильникам повідомлено про підозру за ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Викриття та блокування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь