Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нещодавно стартувала Всеукраїнська програма ментального здоров’я “Ти як?”

Дата: 05.05.2023 11:43
Кількість переглядів: 405

Фото без опису

«Ти як?» – це просте запитання стало головним для українців з початку вторгнення. З нього починаються дописи, повідомлення близьким, телефонні розмови, способом піклування і виявом любові.  Війна – це не тільки страх, але й стрес, біль, ненависть, образа, нерозуміння та багато інших емоцій, які слід розуміти, сприймати та контролювати. Тому задля швидкої та якісної боротьби необхідна підтримка як і рідних, так й професіоналів своєї сфери, які можуть роз’яснити та порадити, які слід діяти, та як себе заспокоїти. Згідно з дослідженнями, 70% українців кажуть в опитуваннях, що відчувають стрес або сильну знервованість. При цьому лише 2% звертаються по психологічну допомогу. Цю разючу різницю має на меті подолати Всеукраїнська програма ментального здоров’я

Програма Ти як? – це комунікаційна кампанія у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я за ініціативою Олени Зеленської, яка стартувала 24 березня.  Мета – піклування про ментальне здоров’я перетворилося для українців на щоденну звичку.

«Битва з болем, пережитим травматичним досвідом – невидимий фронт, де також маємо перемогти. Зброя у цій битві – щоденне піклування про ментальне здоров’я, що є нерозривним цілим зі здоров’ям фізичним», – зазначила Олена Зеленська.

«Ти як?» – це напрацювання українських та іноземних фахівців у сфері психологічного здоров’я, державних служб та ГО, що спільно розробляють програму, втілилися у конкретні поради з подолання стресу, доказові техніки самодопомоги та ще багато іншого, що ви знайдете на сторінках.

Відповідальність за власний психоемоційний стан – це той вибір, який необхідно зробити у нелегкі часи випробувань, аби вистояти  самому і стати підтримкою для близьких. І проєкт «Ти як?» допоможе знаходити в собі сили щодня, навчитися піклуватися про себе, опановувати стрес і тривожні стани.

У програмі можна отримати відповідь на конкретні поради:

  • Як подолати стрес;
  • Як впоратись з тривожністю;
  • Як врівноважити свій стан;
  • Куди звертатись за допомогою.

Гаряча лінія кризової допомоги підтримає у найважчі моменти.

Телефонуйте: 0800 33 20 29, цілодобово та безплатно.

Або переходьте за посиланням: https://howareu.com/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь