Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Туристичний маршрут Покровської сільської ради «Віхи пам’яті села Покровське»

Дата: 16.05.2023 09:37
Кількість переглядів: 737

Фото без опису

Доброго здоров'я, любі колеги, працівники підприємств, установ та організацій Покровської сільської ради! Запрошуємо вас заповнити анкету для участі.

Триває культурно-спортивний захід «Діємо для здоров’я! Діємо для життя!» приурочений пам’яті Миколи Хнюкала і вже 18 травня працівники підприємств, установ та організацій Покровської сільської ради крокують стежками історії скандинавською ходьбою по туристичному маршруту «Віхи пам’яті села Покровське», розробленому командою фахівців — головою ГО «Нікопольський край» Володимиром Євтушенком, в.о. начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Покровської сільської ради Анною Бізуглою, завідувачкою Покровським історико-краєзнавчим музеєм ім. П.І.Калнишевського Ларисою Гладкочуб!

Розпочинаємо екскурсію в Покровському народному історико- краєзнавчому музеї ім. П.І. Калнишевського», де захоплюючими та дивовижними історичними стежками поведе у незвідану та цікаву історію нашого краю завідувач музею Лариса Гладкочуб. Поступово екскурсія переходить, у супроводі інструктора по скандинавській ходьбі завідувачки Покровською сільською бібліотекою Ольги Каплун,  до сучасного та надзвичайно гарного парку ім. П.І. Калнишевського, після відвідування  Братської могили, де поховано 322 людини. Звичайно учасники екскурсії  ознайомляться з  Алеєю козацької слави та дізнаються багато цікавих фактів про козаків та про заснування Нової Січі, яка знаходилася на сучасній території с Покровське. Після запрошуємо відвідати Пам’ятник Покрови Пресвятої Богородиці, встановлений на честь 275 річниці від заснування с. Покровське. Далі — Запорізька Січова Свято-Покровська церква, 1734 року, затоплена водами Каховського водосховища, на фундаменті якої у цьому році Володимир Євтушенко планує установити хрест. Кінцевою зупинкою огляду є Хутір «Калниша», який знаходиться на мальовничому березі Каховського водосховища. Цікавим фактом є, що мальовничі пейзажі нашого краю змальовував сам Т.Г. Шевченко.

Продовжуємо разом працювати з Покровською громадою щодо популяризації громадського здоров’я, допомагаємо підтримувати ментальне здоров’я та заохочуємо профілактувати неінфекційні захворювання!

 

Заповинити анкету

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь