Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Олена Зеленська у Вінниці: Безбар’єрною має стати вся країна

Дата: 28.07.2023 15:17
Кількість переглядів: 591

Фото без опису

Перша леді України Олена Зеленська відвідала Вінницю, де взяла участь у виїзному засіданні Ради безбар’єрності під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Дружина Президента розпочала поїздку з відвідання Меморіалу пам’яті загиблих від ракетного удару по центру міста 14 липня 2022 року. Тоді російська атака забрала життя 29 дітей і дорослих. Меморіал виконаний у вигляді голубів з іменами загиблих і оточений 29 сакурами.

Олена Зеленська також оглянула спортивний комплекс, де у 2021-му було відновлено 25-метровий басейн, що не працював п’ять років. Після ремонту він став інклюзивним: для людей з інвалідністю встановлені пандуси, ліфт і підіймач. Тепер тут проходять реабілітацію після поранень військові.

«Це ще один приклад, як вчасно втілена безбар’єрність рятує життя, покращує його якість і допомагає перемагати», – зауважила вона.

Перша леді України разом із Прем’єр-міністром України Шмигалем і міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком відвідала відділення реабілітації Recovery одного з провідних медичних реабілітаційних центрів у Вінниці, відкрите на базі колишнього відділення бальнеології в межах доброчинного проекту Віктора та Олени Пінчуків. У центрі відбулася презентація нового функціоналу, який дає змогу обліковувати інформацію про реабілітаційну допомогу в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ).

«Після російської атаки цей медичний заклад мав швидко змінитися, щоб допомагати пораненим. Мусила змінитися й державна система допомоги загалом, щоб реагувати на всі виклики. Кожен із нас знає, як важко покращуватися та зростати під час війни. Але для порятунку життів маємо продовжувати», – сказала Олена Зеленська.

Як розповів Денис Шмигаль, перехід до електронного документування в реабілітації – це новий підхід, зокрема, у ветеранській політиці, де послуги та довідки мають «ходити» за пацієнтом. Нині триває робота з упровадження такого підходу в усіх закладах, що приймають ветеранів.  

Розробку електронного документування реабілітаційної допомоги здійснено в межах проекту «Реабілітація травм війни в Україні» за підтримки Швейцарії, Європейського Союзу та Nova Ukraine.

Перша леді також узяла участь у виїзному засіданні Ради безбар’єрності. До заходу долучилися: міністр соціальної політики України Оксана Жолнович, міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна, заступник міністра молоді та спорту Матвій Бідний, начальник Вінницької обласної військової адміністрації (ОВА) Сергій Борзов, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко, начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, а також представники інших органів влади, громадського суспільства, міжнародних організацій.

Читати далі... або переглянути відео

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь