Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Стартує навчання кандидатів у помічники ветеранів

Дата: 04.08.2023 10:09
Кількість переглядів: 328

Фото без опису

“Рівний з рівним”: У Вінницькій та Миколаївських областях стартує навчання кандидатів у помічники ветеранів

🔹Триває процес підготовки учасників експериментального проєкту Мінветеранів із запровадження в Україні інституту помічника ветерана. Наразі у Вінницькій та Миколаївських областях формуються перші дві навчальні групи кандидатів у помічники, які за кілька днів розпочнуть навчання у Центрах ветеранського розвитку, роботу яких уже запущено.

🔹Про це повідомила директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Мінветеранів Світлана Березіна.

💬“Розпочинається третій рівень відбору кандидатів у помічники ветеранів. Із осіб, які успішно пройшли тестування та співбесіди у пілотних громадах, завершується формування перших навчальних груп у Вінницький та Миколаївських областях. Невдовзі вони розпочнуть фахове навчання у Центрах ветеранського розвитку, які створено на базах місцевих провідних ЗВО. У Вінниці – це 24 особи, у Миколаєві – 29. Навчання триватиме три тижні. Потім кандидати складатимуть заліки та за їх підсумками отримають відповідні сертифікати. Далі триватиме їхнє працевлаштування у сервісних офісах громад, що беруть участь у експерименті, та закріплення ветеранів за своїм помічником. Тобто вже наприкінці серпня перші помічники за принципом “рівний з рівним” розпочнуть супровід наших Захисників та Захисниць на шляху переходу від військової служби до цивільного життя”, – розповіла Світлана Березіна.

🔹Нагадаємо, за підтримки ПРООН в Україні та Європейського Союзу Мінветеранів провело навчання для тренерської команди майбутніх помічників ветерана. Тренінг проводився для науковців і викладачів Національного університету «Львівська політехніка», Університету митної справи та фінансів (м. Дніпро), Вíнницького націона́льного технічного університе́ту, Чорноморського національного університету імені Петра Могили (м. Миколаїв). Помічників навчатимуть у Центрах ветеранського розвитку, створених на базі цих вишів за ініціативи Мінветеранів.

🔹Приймання заяв від кандидатів на посаду помічника ветерана ще триває. Подати заяву в електронній формі на участь у конкурсі можна винятково через інформаційний портал Е-ветеран (https://eveteran.gov.ua).

🔹Активно працюють канали інформаційної підтримки процесу набору помічників ветеранів. На ваші запитання очікують телефонні лінії інформаційної підтримки проєкту:

📞Вінницька область – Інна – 063-230-27-58

📞Дніпропетровська область – Наталія – 063-688-94-10

📞Львівська область – Наталія – 063-230-25-60

📞Миколаївська область – Валерій – 097-441-61-04

📧А також у форматі листування працює електронна пошта інформаційної підтримки: asistantsupport@mva.gov.ua

➡Докладніше про умови участі у проєкті та загалом його мету започаткування можна довідатися за посиланням: https://is.gd/Swo6zm


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь