Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

“Розповідають історію села Капулівки” – художниця намалювала картини з краєвидами рідного краю

Дата: 21.08.2023 09:49
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

Картини Лариси Губеня розповідають історію села Капулівки й приймають участь у арт-майстерні до дня Незалежності України. 

Художниця Лариса Губеня є керівником гуртка образотворчого мистецтва «Палітра» у Капулівському сільському Будинку культури. Попри війну, жінка продовжує малювати й брати участь в творчій обласній арт-майстерні до Дня Незалежності. Її картини представлені у номінації “Живопис: (акварель) –  «Природа рідного краю».

“Розповідають історію села Капулівки” – художниця намалювала картини з краєвидами  рідного краю

Фото без опису

Окрилені слова застигають на полотні майстра, як незабутні упереджені спогади минулого. Ось перед вами чарівна картина, яка розповідає історію села Капулівки – землі, що гордо несла у собі дух козацького краю, дивовижного Каховського водосховища та славнозвісного Великого Лугу.

Під заходом сонця та за дзеркальним килимом водойм, лежить наше історичне повне загадок та спогадів село, наче пасіка в руслі часу. Навколо круч, що обіймають це чарівне місце, розливаються квіти, трави і золотисті колоски. Вони, як мелодія природи, що грає в гармонії з тихим плескотом водосховища, яке тихо спить під сріблястим Місяцем. 

Це загадкове велетеньське водоймище, наче таємничий калейдоскоп, зберігає тисячолітні таємниці та розповідає казкові історії водяних дзеркал. Його поверхня, оберігає відбитки минулого і відображає височенні обрії безмежного неба.

Фото без опису

Затоплений хвилями часу, він несе у своїх водах історію минулого, таємниці давніх легенд села Капулівки та безцінні козацькі скарби, на сторожі яких стоїть непереможний та могутній кошовий отаман Іван Сірко.

Природу рідної Капулівки  можна порівняти з безцінним діамантом в оточенні земель інших сел Нікопольського району. Діамантом, який передали нам пращури і який ми повинні залишити після себе наступним поколінням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь