Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

“Розповідають історію села Капулівки” – художниця намалювала картини з краєвидами рідного краю

Дата: 21.08.2023 09:49
Кількість переглядів: 44

Фото без опису

Картини Лариси Губеня розповідають історію села Капулівки й приймають участь у арт-майстерні до дня Незалежності України. 

Художниця Лариса Губеня є керівником гуртка образотворчого мистецтва «Палітра» у Капулівському сільському Будинку культури. Попри війну, жінка продовжує малювати й брати участь в творчій обласній арт-майстерні до Дня Незалежності. Її картини представлені у номінації “Живопис: (акварель) –  «Природа рідного краю».

“Розповідають історію села Капулівки” – художниця намалювала картини з краєвидами  рідного краю

Фото без опису

Окрилені слова застигають на полотні майстра, як незабутні упереджені спогади минулого. Ось перед вами чарівна картина, яка розповідає історію села Капулівки – землі, що гордо несла у собі дух козацького краю, дивовижного Каховського водосховища та славнозвісного Великого Лугу.

Під заходом сонця та за дзеркальним килимом водойм, лежить наше історичне повне загадок та спогадів село, наче пасіка в руслі часу. Навколо круч, що обіймають це чарівне місце, розливаються квіти, трави і золотисті колоски. Вони, як мелодія природи, що грає в гармонії з тихим плескотом водосховища, яке тихо спить під сріблястим Місяцем. 

Це загадкове велетеньське водоймище, наче таємничий калейдоскоп, зберігає тисячолітні таємниці та розповідає казкові історії водяних дзеркал. Його поверхня, оберігає відбитки минулого і відображає височенні обрії безмежного неба.

Фото без опису

Затоплений хвилями часу, він несе у своїх водах історію минулого, таємниці давніх легенд села Капулівки та безцінні козацькі скарби, на сторожі яких стоїть непереможний та могутній кошовий отаман Іван Сірко.

Природу рідної Капулівки  можна порівняти з безцінним діамантом в оточенні земель інших сел Нікопольського району. Діамантом, який передали нам пращури і який ми повинні залишити після себе наступним поколінням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь