Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про розповсюдження неперевіреної інформації

Дата: 24.08.2023 08:31
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

Шановні мешканці та гості громади!

В мережі інтернет та на сайтах проєкту Vlada.ua почали з'являтись новини і статті про те, що деяка організація "МІЖНАРОДНА АСОЦІАЦІЯ ВОЛОНТЕРІВ, ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ТА БІЖЕНЦІВ УКРАЇНИ" проводить збір даних волонтерів для нагородження премією в Палаці Україна, ще й анонсована чітка дата і час проведення заходу. На сайті даної організації можна знайти розіграш 10 000 !!! запрошень на "Міжнародну волонтерську музичну премію", та ще й виграти суперприз - автомобіль. До слова - велика зала Палацу Україна розрахована на 3605 !!! місць. Також проводяться збори на 3 автобуси на суму 36 720 000 грн !!!, 3 вантажівки на суму 21 420 000 грн. На фейсбук сторінці та в інстаграмі розміщені фото генерала Залужного, інфографіка про те, що не потрібно ігнорувати тривогу, гумористичне фото про те, як міняють табличку "Білгород"... Все, як полюбляють довірливі українці. Але ні статуту організації, ні інших підтверджуючих документів ні на сайті, ні в соцмережах ми не бачимо.

Нагадуємо, що в умовах воєнного часу слід особливо уважно ставитись до розповсюдження неперевіреної інформації. Збір даних волонтерів на сумнівних сайтах, де оприлюднена дата і час концертів на 10 000 осіб, яких немає в афіші Палацу Україна, який, крім того, не може вмістити таку кількість відвідувачів - як мінімум виглядають дивно і мають змусити задуматись, чи варто на Вашому офіційному сайті розміщувати такого роду рекламу.

Сучасна війна - війна не лише гармат та танків, це ще війна інформаційна. Немає нічого поганого в намаганні допомогти, але допомагаючи можна нашкодити. Поширюйте статті про перевірені фонди, перевірених волонтерів Вашої громади. Не приймайте участь в можливому обмані і, тим більше, в зборі персональних даних волонтерів. Адже не відома реальна мета створення даного реєстру. Навіть, якщо вищезгадана організація дійсно має на меті об'єднання людей, які допомагають наблизити перемогу України, це не робиться шляхом заповнення форми на WordPress-сайті на домені .com. Адже база даних без особливих зусиль може потрапити в руки ворога.

Миру і мудрості всім. Слава Україні!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь