Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У новому проєкті Мінветеранів та Міноборони перші 26 ветеранів війни пройшли навчання і викладатимуть початкову військову підготовку в школах

Дата: 15.09.2023 08:36
Кількість переглядів: 173

Фото без опису

 

🔹Мінветеранів спільно з Міноборони України реалізують проект, яким передбачено залучення ветеранів війни до викладання початкової військової підготовки. Учасники з 15 областей України пройшли курси з підвищення кваліфікації на базі Національного університету оборони України за оновленою програмою.

🔹Міністерство у справах ветеранів України працює над розбудовою державної політики в сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності та приділяє особливу увагу реформуванню кадрового забезпечення в системі національно-патріотичного виховання. Зокрема, розробляє механізм системного залучення ветеранів війни до освітнього процесу у якості викладачів предмету Захист України.

🔹Новий підхід сприятиме підвищенню професійної компетентності фахівців у сфері військово-патріотичного виховання, суттєво підвищить ідеологічну складову оборонної стійкості, рівень обороноздатності та посилить національну безпеку України:

💬«Внаслідок війни ми отримаємо численну армію ветеранів з великим ціннісним потенціалом, який необхідно долучити до відновлення країни у всіх сферах життєдіяльності суспільства. Зокрема, у сфері національно-патріотичного виховання», - наголосила в.о. директора Департаменту громадянської ідентичності та ветеранського розвитку Світлана Строкач.

🔹Міністерство розробило Постанову № 1399 від 17 грудня 2022 року, яке гарантує ветеранам війни право викладати предмет «Захист України» у закладах освіти, та проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про основи національного спротиву», що забезпечує імплементацію в систему національного спротиву практичного досвіду, набутого ветеранами війни зі захисту суверенітету та територіальної цілісності України, а також розширюється склад суб’єктів, відповідальних за здійснення початкової загальновійськової підготовки громадян шляхом додавання Мінветеранів.

🔹Окрім того, за ініціативою Мінветеранів Національним університетом оборони України розроблено Програму підвищення кваліфікації кадрового потенціалу з числа ветеранів війни за напрямом початкова військова підготовка в системі освіти. Міноборони визначило базовим навчальним закладом, в якому відбуватиметься навчання ветеранів війни Національний університет оборони України.

💬«Днями відбувся перший випуск 26 слухачів курсу з підвищення кваліфікації, які отримали державні сертифікати. У ході навчання ветерани вдосконалили свою педагогічну майстерність, отримали актуальну інформацію по базових курсах з тактичної медицини, вогньової підготовки, історії українського війська, а також психології», - додала Світлана Строкач.

🔹Головний спеціаліст відділу з питань формування громадянської ідентичності Мінветеранів Вікторія Косенко, наголошує на необхідності вдосконалення системи військової підготовки громадян, всебічного залучення ветеранів війни до військово-патріотичного виховання з урахуванням досвіду країн НАТО, та впровадження системи підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрового потенціалу з числа ветеранів війни у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності в системі освіти. З цією метою проведено моніторингове дослідження, за результатами якого до фахового викладання шкільних дисциплін національно-патріотичного спрямування у 2022 році було залучено 593 ветеранів війни.

🔹Мінветеранів висловлює вдячність за співпрацю Національному університету оборони України в особі Начальника, генерал-полковника Михайла Коваля та Раднику Секретаря РНБО Олексію Грідіну, а також зацікавленість у подальшому співробітництві з Міністерством оборони України у сфері запровадження нової моделі системи військової підготовки громадян України, а саме залучення до цього процесу ветеранів війни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь