Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Мінветеранів добровольцям-цивільним вручили посвідчення учасників бойових дій

Дата: 12.10.2023 09:15
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

🔹Йдеться про українських Захисників – цивільних осіб, які в перший місяць повномасштабного російського вторгнення – з 24 лютого по 25 березня 2022 року – самостійно або у складі добровольчих формувань стали на захист України, проте не були оформлені до складу будь-яких військових формувань, або правоохоронних органів.

🔹Директор Департаменту соціальної роботи Мінветеранів Руслан Приходько видав посвідчення учасника бойових дій (УБД) Захисникам – добровольцям, яким Міжвідомчою комісією, що діє при Мінветеранів, надано відповідний статус.

💬“В перші дні повномасштабного вторгнення російських військ тисячі цивільних осіб добровільно, без вагань стали на захист нашої держави. Їхній внесок у спротив ворогу дуже важливий, і вони беззаперечно заслуговують на статус учасника бойових дій та відповідні соціальні гарантії від держави. Мінветеранів зробило все можливе, щоб наші цивільні Захисники, як дійсно боронили країну, отримали офіційний статус, визнання і державну підтримку”, – наголосив Руслан Приходько.

🔹Зазначимо, що за ініціативи Мінветеранів було врегульовано питання щодо надання статусу УБД добровольцям – цивільним особам, які брали безпосередню участь у захисті України, проте не були оформлені до складу будь яких сил безпеки та оборони. Відтак, при Міністерстві працює Міжвідомча комісія, яка приймає документи для присвоєння таким особам відповідного статусу.

🔹Перелік документів та механізм встановлення статусу УБД визначено Порядком надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 413.

🔹Для подання заяви з документами або отримання інформації необхідно звернутися до Міністерства у справах ветеранів України за адресою 01001, м. Київ, провулок Музейний, 12 або за телефоном 063-688-95-96.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь