Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Юлія Лапутіна на другому засіданні Секторальної Робочої групи презентувала міжнародним партнерам основні напрями державної ветеранської політики

Дата: 13.10.2023 10:28
Кількість переглядів: 99

Фото без опису

🔹У середу, 11 жовтня, під головуванням Міністра у справах ветеранів України Юлії Лапутіної відбулося друге засідання Секторальної Робочої групи (СРГ) Мінветеранів “Захист прав ветеранів”. Участь у засіданні взяли співголова СРГ з боку Партнерів з розвитку – представник Посольства Великої Британії в Україні, Перший секретар - регіональний радник з питань конфліктів Домінік-Гайдн Брайтвейт, представники міжнародних організацій та дипломатичних установ країн-партнерів.

🔹У своєму вітальному слові Юлія Лапутіна від імені Уряду та Мінветеранів висловила вдячність представникам країн-партнерів та міжнародних організацій за безцінну підтримку України у такий нелегкий час та всебічне сприяння у впровадженні ветеранської політики.

💬“Завдяки вашій підтримці Україна стає сильнішою. Я впевнена, разом ми можемо зробити набагато більше для наших Захисників і Захисниць ще до нашої перемоги. Ми маємо бути ефективними. Адже ветерани потребуватимуть допомоги і від держави, і міжнародних партнерів, і від цивільного сектору. Дякую всім нашим партнерам за плідну співпрацю. Разом ми сильніші. Будьте сміливими, як українці!”, – звернулася Юлія Лапутіна до учасників Секторальної Робочої групи.

🔹Міністр наголосила, що ветеранська політика визначена одним із ключових напрямків роботи українського Уряду та місцевої влади на найближчі роки.

💬“Ветеранська політика – це не тільки про соціальний захист. Це про стійкість громад, про людей, це про обороноспроможність. У плідній співпраці з міністерствами та відомствами, при всебічній підтримці місцевої влади та бізнесу, міжнародних партнерів, громадськості разом маємо допомогти цим людям гідно повернутися до цивільного життя, надавши всі дієві інструменти для успішної реінтеграції у громадах”, – наголосила Юлія Лапутіна.

🔹Також Міністр презентувала основні напрямки державної ветеранської політики:

▪️ створення інфраструктури: якісні та доступні послуги;

▪️ економічна активність;

▪️ реабілітація ветеранів;

▪️ доступне житло;

▪️ вшанування подвигу Захисників та Захисниць.

🔹Своєю чергою представники міжнародних партнерів висловили слова подальшої всебічної підтримки та її концентрації на необхідних практичних кроках у запровадженні системи переходу від військової кар'єри до цивільного життя. Зокрема, це розбудова необхідної інфраструктури, консультативна підтримка у розробці політик, проведення освітніх семінарів, розвиток в Україні ветеранського спорту, психосоціальна та інша реабілітація ветеранів.

Yulia Lap



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь