Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Юлія Лапутіна: Мінветеранів вже розробило стратегію державної ветеранської політики

Дата: 09.11.2023 08:16
Кількість переглядів: 139

Фото без опису

🔹Про це зазначила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час прямого ефіру Радіо Культура.

🔹За її словами, після перемоги України у війні з рф приблизно чотири мільйони осіб будуть дотичними до ветеранської політики. Адже відповідні статуси отримають безпосередньо учасники бойових дій, члени родин полеглих Воїнів, особи з інвалідністю внаслідок війни.

💬 “Ми розуміємо, що ця цифра точкова, адже після широкомасштабного вторгнення рф в Україну багато людей були мобілізовані. Майже кожна родина буде мати або ветерана, або друга-ветерана, або сусіда-ветерана. Фактично ми можемо стати суспільством ветеранів", ― зауважила Юлія Лапутіна.

🔹Також вона поінформувала, що Мінветеранів вже розробило стратегію державної ветеранської політики. Вона передбачає інституційну реформу всього сектору безпеки й оборони, а саме впровадження дієвої системи переходу з військової служби до цивільного життя, в основі якої має бути людиноцентричність.

💬 “Сьогодні у нашій державі ветеранська політика пріоритезується, адже йдеться про відновлення людського потенціалу. Стійкість людського потенціалу ― це запорука безпеки країни, людям треба надати все, що допоможе їм інтегруватися в економіку, отримати гідну роботу і заробітну плату”, ― сказала міністр.

🔹Очільниця Мінветеранів також наголосила, що в сьогоднішніх реаліях важливість ветеранської політики мають розуміти не лише в керівництві держави, а й там, де вона безпосередньо реалізується ― в українських громадах.

💬 “Якщо ми вибудуємо нову структуру ветеранської політики, то зробимо великий крок до зміцнення національної стійкості. Зміна культури ставлення до ветерана ― це найскладніше емоційне переживання та найважливіше усвідомлення для суспільства”, ― підкреслила Юлія Лапутіна.

🔹Докладніше про те, як держава сприятиме поверненню ветеранів до цивільного життя, про особливості нової державної ветеранської політики, яку впроваджує Мінветеранів — слухайте в інтерв'ю міністра Юлії Лапутіної Радіо Культура: https://to.lk/PaJhqZ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь