Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Представники Мінветеранів долучилися до міжнародної акції “16 днів активізму проти насильства”

Дата: 29.11.2023 09:36
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

🔹Захід Acting for survivors відбувся 26 листопада у місті-герої Ірпінь в межах Міжнародної акції “16 днів активізму проти насильства” за ініціативи Офісу Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, підтримки ООН та організатора ГО “UA Experts”.

🔹Під час акції участь у забігу взяли державні службовці, представники депутатського корпусу, керівники міжнародних організацій та дипломатичних представництв, громадські та культурні діячі, а також місцеві мешканці всіх вікових категорій. Загалом майже 1500 осіб пробігли центральними вулицями міста Ірпінь, яке пережило усі захіття російської окупації. Символічно, що саме цими вулицями відбувалася евакуація мешканців міста до мосту “Дорога життя” – єдиного можливого шляху покинути окуповане місто.

🔹Так, у номінації “Наймасовіший забіг проти проявів насильства над цивільним населенням” було встановлено рекорд України. Всі учасники, які досягли фінішу, нагороджені пам'ятними медалями.

💬“Хочу подякувати організаторам такого важливого заходу, адже питання протидії насиллю завжди актуальне, особливо в країні, яка перебуває в умовах війни. Людина йде на фронт, захищає державу, повертається, отримує відповідний статус і потім держава повинна зробити все можливе, щоб ветеран якнайшвидше перейшов від військової служби до цивільного життя та відчуває підтримку держави. Над цим спільно працюють Мінветеранів та органи місцевого самоврядування, громадськість і міжнародні партнери”, – зазначив виконуючий обов'язки державного секретаря Міністерства у справах ветеранів України Андрій Павловський.

🔹Після завершення забігу у місті Ірпінь естафету передали іншим містам України та представникам української діаспори у США (Чикаго). Так, зокрема, естафету столичного регіону прийняли Ніжин, Вінниця, Хорошів, Калуш, Коростень, Мукачево, Лубни, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Тернопіль, Ужгород, Львів та Кам'янець-Подільський.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь