Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Юлія Лапутіна обговорила з представниками американського Сіракузького університету залучення найкращих практик реінтеграції ветеранів та їхніх сімей

Дата: 13.12.2023 08:22
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

🔹Відбулась робоча зустріч Міністра у справах ветеранів України Юлії Лапутіної з директором Інституту політики безпеки та права Сіракузького університету, американським ветераном Джеймсом Бейкером та його колегою – старшим науковим співробітником Річардом Наперковські.

🔹Сторони обговорили потенційні напрямки співпраці, зокрема залучення досвіду і практик ветеранських політик США для підтримки українських ветеранів і ветеранок на шляху повернення до мирного життя.

🔹Як зазначила Юлія Лапутіна, Мінветеранів спільно з іншими міністерствами та відомствами працює над впровадженням в Україні системи переходу від військової служби до цивільного життя з урахуванням досвіду провідних країн світу. Тому в основі нової ветеранської політики має бути не система пільг, а сучасна дієва система, яка надасть Захисникам і Захисницям усі можливості комфортно самореалізуватися у мирному житті у громадах.

💬“Питання ветеранів – це питання безпеки країни. У співпраці з дотичними міністерствами і відомствами, нашими міжнародними партнерами маємо зробити все, щоб гідно зустріти наших Захисників і Захисниць з війни, допомогти їм та їхнім родинам безпроблемно повернутися до мирного життя у громадах. Звісно, ми дуже зацікавленні у залученні найкращого світового досвіду з цього напрямку”, – наголосила очільниця Мінветеранів.

🔹Серед основних пріоритетних проєктів Міністерства в цьому напрямку – впровадження в Україні інституту помічника ветерана, створення Центрів ветеранського розвитку, розбудова всеукраїнської мережі сучасних реабілітаційних центрів, де будуть застосовані кращі світові практики. Розвиток в Україні ветеранського спорту, а також підтримка ветеранського підприємництва через проєкти Українського ветеранського фонду Мінветеранів.

🔹Своєю чергою Джеймс Бейкер зазначив, турбота про ветеранів це питання не лише держави, а й усього суспільства, адже люди, які забезпечують безпеку своєї країни, мають бути впевненими у своєму майбутньому.

🔹За підсумками зустрічі було домовлено про подальші консультації сторін щодо посилення співробітництва у сфері реалізації ветеранської політики та наданні допомоги Україні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь