Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Юлія Лапутіна: Підписання закону – дуже важливе рішення, тому що меморіальний комплекс загальнодержавного значення створюється вперше в історії України

Дата: 01.01.2024 08:12
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

🔹У четвер, 28 грудня, Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який прискорить будівництво Національного військового меморіального кладовища. Про це повідомила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

💬 “Президент України підписав ухвалений Парламентом закон, який скоротить бюрократичний шлях будівництва та експлуатації Національного військового меморіального кладовища. Це дуже важливе рішення, тому що такий меморіальний комплекс загальнодержавного значення створюється вперше в історії України. Вдячна Парламенту, Офісу Президента та представникам усіх дотичних відомств за плідну співпрацю, адже маємо гідно увіковічнити пам’ять наших Захисників і Захисниць, які віддали найдорожче – своє життя – за свободу і незалежність України”, – наголосила Юлія Лапутіна.

🔹Нагадаємо, що у серпні поточного року Уряд ухвалив рішення, за яким НВМК розташовуватиметься в межах Гатненської сільської територіальної громади Фастівського району Київської області. На земельній ділянці у понад 260 гектарів будуть розміщені військове кладовище, церемоніальна площа, будинок трауру, крематорій, музейно-виставковий комплекс та інша необхідна інфраструктура.

🔹8 грудня Верховна Рада України прийняла в цілому законопроєкт, необхідний для будівництва та експлуатації НВМК. Документом, зокрема, передбачено, що місце розташування майбутнього Меморіалу визначає Кабінет Міністрів України.

🔹Окрім того, закон надає можливість перепоховання на НВМК Героїв України, яким, починаючи з 2014 року, вручено орден “Золота Зірка”; перепоховання видатних борців за незалежність України у ХХ столітті за рішенням та у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, перепоховання осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та поховані на тимчасово окупованих територіях; а також осіб, урна з прахом яких похована в колумбарії інших кладовищ.

🔹Зазначимо, що Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення будівництва та експлуатації Національного військового меморіального кладовища” (https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/43288) напрацьований спільними зусиллями народних депутатів України, представників Уряду, Офісу Президента України та Київської обласної військової адміністрації із залученням експертного середовища.

🔹Раніше Мінветеранів презентували громадськості ескізний проєкт Національного військового меморіального кладовища. Будівництво здійснюватиметься у кілька черг. Наразі замовником будівництва оголошено тендер на розробку проєктної документації Національного військового меморіального кладовища стадії “Проект”, “Робоча документація” І черга 1-2 пускові комплекси.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь