Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

“Кожен ветеран і ветеранка зможуть обрати зручний формат та надавача послуг з психологічної підтримки”, – Юлія Лапутіна

Дата: 08.01.2024 08:28
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

🔹На цьому наголосила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, коментуючи впровадження у 2024 році трирівневої системи надання психологічної допомоги ветеранам, а також ведення Реєстру суб’єктів надання послуг із психологічної допомоги для ветеранів і членів їх сімей.

💬“Кожен ветеран і ветеранка зможуть обрати формат послуг (дистанційно або очно, індивідуально або груповий) та фахівця, який буде психологічно супроводжувати і підтримувати. Важливо зазначити, що завдяки впровадженню Реєстру, наразі є можливість залучати фахових спеціалістів з ментального здоров’я безпосередньо в громадах, бути поряд з ветераном там, де він живе, перебуває і працює”, – наголосила очільниця Мінветеранів.

🔹Юлія Лапутіна нагадала, що цьогоріч держава впроваджує безоплатну психологічну допомогу для ветеранів та їхніх рідних. Саме тому за ініціативи Мінветеранів Уряд ще наприкінці року ухвалив постанову №1270, якою удосконалено надання психологічної допомоги для ветеранів та членів їхніх родин, а також осіб, прирівняних до них.

🔹Для забезпечення якісного надання послуг Мінветеранів забезпечуватиме функціонування Реєстру, здійснюючи якісний відбір, підтримку та супровід фахівців, що будуть надавати послуги із психологічної допомоги на підставі поданих в установленому порядку звітів про послуги.

🔹Мінветеранів відшкодовуватиме вартість наданих послуг із психологічної допомоги спеціалізованим закладам будь-якої форми власності, в тому числі й фізичним особам-підприємцям, які надають такі послуги. Це означає, що вже цьому році держава буде сплачувати за надання психологічної допомоги ветеранам та їхнім рідним, тобто – безкоштовно для них.

💬 “Набутий досвід війни свідчить, що багато з тих, хто бере участь у бойових діях, потребують і в подальшому тривалий час потребуватимуть психологічної допомоги та відновлення на різних етапах життя”, – наголосила Юлія Лапутіна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь