Покровська сільська рада
Нікопольський район, Дніпропетровська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій

Дата: 13.08.2024 15:00
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

З метою забезпечення реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення нового пакета медичних послуг «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення in vitro)» надаємо важливу інформацію для використання в профілактичній роботі серед населення Дніпропетровської області.

 Доступність послуги з лікування безпліддя із застосуванням допоміжних репродуктивних технологій є важливою, адже вже зараз слід подбати про демографічну ситуацію в нашій державі, яка, як стверджують експерти, є досить невтішною щодо проблем старіння нації.

Народжуваність в Україні за останні роки значно знизилась, труднощі з настанням природної вагітності наявні у кожної п’ятої української пари. Водночас війна поглибила кризу: посилення міграції, а також падіння рівня народжуваності. Від початку війни рівень народжуваності зменшився на 28 %.

Нині за рахунок програми медичних гарантій безоплатно отримати медичні послуги з лікування безпліддя із застосуванням допоміжних репродуктивних технологій можна в 15 медичних закладах у різних регіонах країни (зокрема, у Києві, Львові, Дніпрі, Чернівцях, Рівному, Одесі й Івано-Франківську).

З урахуванням запланованого обсягу видатків отримати таку послугу можуть понад 30 тис. пацієнток, проте наразі за 6 місяців дії програми, за даними Національної служби здоров’я України, фактично послугою скористались лише 182 пацієнтки, що може свідчити, зокрема, про недостатню інформованість громадян про можливість отримати таку послугу безоплатно.

Також інформуємо про потенційних спікерів та амбасадорів щодо програми лікування безпліддя (список буде доповнюватися):

https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1VKpXlmUq5qGuhkqoh47BipqcV6x_IIABnaRp3aBGNZQ/htmlview.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь